Arhivă : Cronici Înapoi

Concert extraordinar în onoarea sopranei Nelly Miricioiu

Publicat: luni, 2 Aprilie 2012 , ora 15.23

Soprana Nelly Miricioiu a fost aniversată printr-un concert extraordinar, sâmbătă, 31 martie 2012, propus de Casa Regală a României și desfășurat în prezența Altețelor Lor Regale, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României.

În Sala Regilor, din Palatul Elisabeta, soprana, care a fost aplaudată pe scenele teatrelor Covent Garden din Londra sau Scala din Milano, a demonstrat din nou extraordinara sa prezență scenică, într-un repertoriu ce a arătat un alt atribut important ce a făcut-o celebră pe artistă - versatilitatea. Alături de Nelly Miricioiu s-au aflat prietena sa apropiată, mezzosoprana americană Marianne Cornetti, o voce de excepție, apreciată de curând de publicul milanez, la Scala, în rolul Amneris și un ansamblu alcătuit din tineri muzicieni, Camerata Regală, avându-l drept concertmaestru pe violonistul Radu Chișu.

După încheierea concertului, în care au fost reunite lucrări de Verdi, Weber, Bellini, Saint-Saens, Nicolae Bretan și Tiberiu Brediceanu, și după intonarea Imnului Regal, doamnei Nelly Miricioiu, i-a fost conferită de către Principesa Moștenitoare a României, în numele Majestății Sale Regelui, Decorația Regala "Nihil Sine Deo", pentru că a dus renumele României pe toate meleagurile, prin măiestria cu care interpretează un vast repertoriu, cuprinzând atât marile capodopere ale operei tuturor timpurilor, cât și opere rare, pe care prin talentul său le aduce la cunoștință publicului, pentru demnitatea și profesionalismul dovedite pe parcursul întregii sale cariere și pentru susținerea publică a evenimentelor Familiei Regale.

În sală s-au aflat posesorii Crucii Casei Regale a României, care au aniversat, ca în fiecare an, ziua acestei decorații. Printre invitați s-au mai numărat și o serie de personalități ale vieții culturale, academice și economice din România, Europa și Statele Unite ale Americii, dar și membrii ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

Seara s-a încheiat cu o recepție găzduită de Galeria de Artă a Palatului Elisabeta, pe parcursul căreia am felicitat-o pe soprana aniversată:


În primul rând, La mulți ani!

Mulțumesc.


Cum v-ați simțit în această seară, sărbătorită de Casa Regală a României și primind o decorație atât de importantă?

Dumneavoastră credeți că eu am cuvinte să încerc să descriu minimum din ce am simțit astăzi?! Mi s-a împlinit un cerc al vieții. Nu pot să spun că am culminat astăzi; pot să spun că m-a completat și, pentru prima dată în viața mea, mă simt întreagă.

Monica Isăcescu