Arhivă : Cronici Înapoi

Începe festivalul 'Viața e frumoasă!'

Publicat: marți, 6 Noiembrie 2012 , ora 15.53
Conferința de presă având ca subiect acest binecunoscut deja festival al artelor spectacolului muzical a fost găzduită de Aula Bibliotecii Naționale și a fost susținută de Răzvan Ioan Dincă, director general al Teatrului Național de operetă Ion Dacian, Alin Moldovan, director artistic, și Ofelia Stanciu, director logistic, care au anunțat desfășurarea între 8-18 noiembrie a Festivalului Internațional "Viața e frumoasă". Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediție, așadar o ediție aniversară ce reunește timp de 11 zile, manifestări reprezentative din sfera spectacolului muzical.

Festivalul a fost deja prefațat de concertele de jazz al unei formații berlineze, Old Fish Jazzband, și va continua cu spectacole și gale de operetă și muzical, concerte de fado, cabaret, muzică veche balcanică, muzică religioasă și repertoriu clasic. Spectacolele vor fi oferite de instituții prestigioase din Sankt Petersburg, Budapesta, Kiev și desigur, Teatrul Ion Dacian, organizator al festivalului, alături de teatre din Iași, Timișoara și Constanța.

Asemenea edițiilor precedente, programul muzical va fi dublat de o bogată serie de activități conexe, conferințe, lansări de carte, expoziții și ateliere pe teme artistice. Vor continua și seriile tradiționale cu specific național, care vor traversa vechiul continent, pe meleaguri portugheze, rusești, ungare, ucrainene, slovace și germane. Manifestările festivalului vor avea loc în spații din București, Sala Radio, teatrele Nottara, Odeon, Metropolis, Țăndărică, Universitatea Națională de Muzică și Sala Palatului. Probabil că edițiile următoare vor fi găzduite de viitorul sediu al Teatrul Național de Operetă Ion Dacian, care se află deja în construcție, așa cum ne-a anunțat Răzvan Dincă, directorul instituției.


Larisa Clempuș