Arhivă : Cronici Înapoi

23 octombrie - Stagiunea de marți seara la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 24 Octombrie 2012 , ora 12.45
Seria de concerte camerale propusă de Filarmonica "George Enescu", ajunsă la a patra stagiune, a continuat, marți 23 octombrie, cu un recital al tinerei violoniste Mălina Ciobanu. A treia seară din sezonul 2012 - 2013 a adus și un public numeros, Sala Mică a Ateneului Român devenind neîncăpătoare. Și cei aflați în sală nu au avut ce regreta, căci, așa cum a fost anunțat în scurta prezentare a programului de sală, am asistat la un "recital spectaculos" în ceea ce privește alegerea lucrărilor de mare virtuozitate instrumentală.

Încă elevă a Colegiului Național de Artă "Octav Bancilă" din Iași, cu un palmares important și cu apariții în recitaluri la Iași și București, iar peste hotare, deocamdată doar la Salzburg, Mălina Ciobanu a evoluat în compania pianistei Verona Maier captând, de la o lucrare la alta, din ce în ce mai mult interesul publicului.

După un început mai timid cu Sonata în mi minor de Mozart - e drept, spectatorii au aplaudat între părțile sonatei, iar spre sfârșit chiar între variațiile Fanteziei "Carmen" Mălina Ciobanu și-a demonstrat, cu trăsături sigure de arcuș, virtuozitatea violonistică în Capriciile nr. 17 și 24 de Nicolo Paganini. în Scherzo fantastic de Antonio Bazzini și piesele semnate Pablo de Sarasate. Dar am avut parte nu numai de virtuozitate, ci și de sensibilitate, multă expresivitate și un ton cald, vibrant în Balada de Ciprian Porumbescu.

În final, tânăra violonistă Mălina Ciobanu a avut parte de aplauze binemeritate și cu siguranță vom mai auzi despre evoluțiile ei interesante.


Jeanine Costache