Arhivă : Cronici Înapoi

Succes al Corului Academic Radio la Hamburg

Publicat: luni, 22 Octombrie 2012 , ora 13.36

Minute în șir de aplauze, multă bucurie și muzică bună, sunt doar câteva cuvinte ce pot releva succesul celor două concerte susținute în 20 și 21 octombrie 2012, în celebra Laeiszhalle din Hamburg de Corul Academic Radio România, Corul NDR și Hamburger Symphoniker. Un dirijor de anvergură, Philippe Jordan a condus întreaga desfășurare a Recviemului de Giuseppe Verdi. Un obișnuit al marilor scene ale lumii, Philippe Jordan a cucerit publicul din Hamburg prin dinamismul și energia unui artist desăvârșit.

Cei patru soliști Kristin Lewis (soprană), Michaela Schuster (mezzosoprană), Robert Dean Smith (tenor), Dmitry Ivashchenko (bas) au întregit acest tablou prin vocile lor deosebite, dublate de o abordare extrem de sugestivă și atentă asupra tuturor detaliilor solicitate de celebra partitură.

Corul Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia, a fost invitat la Hamburg pentru a participa la cele două concerte din 20 și 21 octombrie cu Recviemul de Verdi, sub bagheta lui Philippe Jordan, invitație care în urma succesului repurtat se constituie în baza unor posibile viitoare colaborări alături de Corul Radiodifuziunii Germaniei de Nord (NDR) și Orchestra Simfonică din Hamburg.