Arhivă : Cronici Înapoi

Colindele copiilor în Studioul Mihail Jora

Publicat: luni, 12 Decembrie 2011 , ora 14.42

Cum îl așteaptă cei mici pe Moș Crăciun? Cu sufletul deschis, nerăbdători și plini de bucurie. Sentimente pe care Corul de Copii Radio le-a transmis publicului cu prilejul concertului ce a avut loc în seara de duminică, 11 decembrie 2011, în Sala "Mihail Jora" la sediul Radio România. Într-o atmosferă emoționantă, impregnată de candoarea călătoriei, Diana Alexandra Savu, membră a grupei pregătitoare a Corului de Copii Radio, a interpretat celebrul Jingle Bells, arătând că și un muzician de numai 6 ani se poate transforma într-un emisar al lui Moș Crăciun.

Ritualurile și obiceiurile copiilor - astfel s-a intitulat evenimentul muzical ce a coincis cu Ziua Internațională a Cântului Coral.


Curcubeu de colinde și cântece de Crăciun

Structurat în două părți, programul oferit de grupul condus de dirijorul Voicu Popescu a cuprins, deopotrivă, colinde românești, între care binecunoscutele La Vitleem, colo-n jos și Colindița, colinde și cântece de Crăciun din Grecia, Franța și chiar un tropar ucrainean. În cea de a doua parte a serii muzicale susținută de Corul de Copii Radio, pe scenă au evoluat membri ai Ansamblului de alămuri Romanian Radio Brass Quintet - alcătuit din muzicieni ai formațiilor muzicale Radio, cărora li s-a alăturat, în prezentarea unui fragment din oratoriul Samson de Haendel, soprana Cecilia Bucerzan.


Clopoței, bătăi din palme și voci cristaline de copil

…acestea au fost mijloacele prin intermediul cărora Corul de Copii Radio și-a transmis, din adâncul sufletului, mesajul. Simplu și fără stridențe în cântecele a capela sau cu o bucurie copleșitoare în cele trei momente selectate din seria intitulată O ceremonie a colindelor de Benjamin Britten, în care imitațiile în canon au fost acompaniate de pianista Camelia Chițibea.

Cum îl așteaptă cei mici pe Moș Crăciun? La fel ca și cei mari. Cu sufletul deschis, nerăbdători și plini de bucurie.

Alexandra Cebuc