Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara la Ateneu

Publicat: miercuri, 30 Noiembrie 2011 , ora 11.20

București - New York - Rio de Janeiro. Acesta a fost traseul propus marți, 29 noiembrie 2011, publicului prezent în Sala mică a Ateneului Român de către tânăra actriță și cântăreață Irina Sârbu - una dintre cele mai apreciate noi apariții pe scena jazz-ului românesc din ultimii ani.


Recital cu dedicație

A fost cel de-al treilea concert al acesteia în Stagiunea de marți seara, după debutul din anul 2009, când din formația sa făcea parte și regretatul clarinetist Alin Constanțiu - căruia, dealtfel, Irina Sârbu i-a dedicat recitalul de aseară. Un traseu inspirat, concretizat prin piese din muzica ușoară și romanțele Bucureștiului interbelic, din perioada de aur a jazz-ului cu creații de Duke Ellington, Miles Davis, Fats Waller și alții, dar și din idilica Brazilie a compozitorului Carlos Antonio Jobim.


Invitați de excepție

Pe scenă, alături de Irina Sârbu, au urcat trei muzicieni de excepție din această zonă a muzicii, adevărați lideri ai tot atâtor generații - pianistul Puiu Pascu, contrabasistul Ciprian Parghel și percuționistul Tudor Parghel.

A fost un recital de înalt profesionalism, cu multe momente improvizatorice inspirate susținute de cei trei instrumentiști și o prezență scenică de excepție a solistei. Am remarcat, pe lângă vocea sa caldă, dar și foarte tehnică, maturitatea și bunul gust artistic prin care realizează un tip de spectacol destul de rar întâlnit pe scenele noastre.

Dan Ghineraru