Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara la Ateneu

Publicat: miercuri, 23 Noiembrie 2011 , ora 11.50

Un nou episod al Stagiunii de marți seara s-a desfășurat în 22 noiembrie 2011 în Sala mică a Ateneului Român. Protagonistă a fost tânăra pianistă Angelica Mihaela Postu - proaspăt absolventă a Universității Naționale de Muzică din București la secția pian și studentă-bursieră a Universității de Arte din Berlin.

Angelica Mihaela Postu predă deja de o bună vreme pianul la două licee bucureștene importante - Liceul de muzică nr. 1 și Liceul "George Enescu" și a mai apărut în recitaluri susținute în centre culturale importante din țară, dar și din Germania și Polonia. Printre competițiile la care a primit distincții se numără concursurile "Maryse Chéilan" din Franța, "Pro piano" din București, "Sigismund Toduță" din Deva și concursul "Mozart" din Târgoviște.

Programul propus de tânăra pianistă a fost mai scurt decât cel anunțat inițial. Prima lucrare prezentată a fost Sonata opus postum 143 în la minor de Franz Schubert - cântată într-un stil echilibrat, care a dovedit o bună înțelegere a partiturii, aspect umbrit însă de execuția tehnică destul de precară a pasajelor de virtuozitate. A urmat Sarabanda din Suita op.10 nr.2 de George Enescu - o pagină plină de culoare în care am remarcat aceleași coordonate, iar în final, Variațiunile op. 22 de Serghei Rahmaninov pe o temă de Chopin - o creație cunoscută și bine interpretată, care a reușit să aducă multe aplauze din partea unei asistențe numeroase.

Dan Ghineraru