Arhivă : Cronici Înapoi

Tinerii cântă pentru tineri

Publicat: luni, 31 Octombrie 2011 , ora 14.51

Una dintre preocupările constante ale instituțiilor muzicale din ziua de azi este aducerea publicului tânăr în sălile de concert. În încercarea de a găsi o soluție pentru această problemă, Asociația culturală Lanto Arte a organizat sâmbătă, 29 octombrie 2011, în sala mare a Ateneului un eveniment special dedicat acestui public țintă.

Protagoniștii serii au fost dirijorul Christian Badea și Orchestra Română de Tineret, două nume foarte prezente în viața culturală de la noi și nu numai, dacă ne referim la maestrul Badea. Aceștia au propus un repertoriu dinamic, plăcut publicului de toate vârstele. Astfel, lucrările de pe afișul concertului au fost Uvertura operei Tannhauser de Richard Wagner și Simfonia nr.5 op. 64 în mi minor de Piotr Ilici Ceaikovski.

Aș îndrăzni să spun că lucrările cântate la bis au reprezentat punctul de forță maximă al întregii manifestări. Preludiul operei Carmen de Georges Bizet a ridicat nivelul de entuziasm și a reprezentat o punte între muzica romantică și următoarele lucrări din program. Ce a urmat? Muzicienii au adus ritmuri specific americane prin intermediul piesei Time Square, din musicalul On the Town, de Leonard Bernstein. Lucrul cel mai plăcut a fost că în momentul în care au început să cânte această lucrare, o bucurie imensă s-a putut citi pe fețele tuturor celor de pe scenă, bucurie ce a fost transpusă în sunet.

După concert, seara a continuat cu un veritabil after-party ce s-a desfășurat în holul Ateneului. Cu muzica încă vibrând în urechea interioară petrecerea a continuat până târziu în noapte...

Radu Mihalache