Arhivă : Cronici Înapoi

Karma Trio în recital la Ateneu

Publicat: miercuri, 26 Octombrie 2011 , ora 12.48

Câte pot avea în comun o chinezoaică, un ucrainian și un român?! Am fi tentați să spunem la prima vedere: nu foarte multe. Și totuși, membrii formației Karma Trio - violonistul Sebastian Tegzeșiu, violoncelista Mi Zhou și pianistul Valentin Valentiyev - ne-ar putea contrazice, aducând ca argumente tocmai elementele ce îi leagă pe ei: dragostea de muzică și plăcerea de a cânta.


Contrast - cuvânt definitoriu pentru programul serii

În 25 octombrie am avut ocazia să îi ascultăm în recital la Sala Mică a Ateneului, în cadrul concertelor din Stagiunea de marți seara. Trioul, format din foști studenți ai Academiei de Muzică din Basel, a propus un program definit de contrast. Prima lucrare prezentată a fost Trioul pe teme irlandeze de Frank Martin, ce a adus sonorități specifice zonei britanice. De cealaltă parte a Europei, dar și a repertoriului, s-a aflat Trio-ul op.50 în la minor de Piotr Ilici Ceaikovski, un veritabil vârtej emoțional, trăsătură specifică muzicii romantice.

Ar trebui să menționez că au existat câteva momente de incertitudine, în care sunetul părea să nu fie foarte ascultător, dar artiștii au reușit cu profesionalism să-l strunească și să-l dăruiască publicului, care, deși nu foarte numeros, a fost unul energic - poate chiar prea energic în unele momente…

Cu alte cuvinte, cei din Trioul Karma au reușit să contureze o seară de marți agreabilă.

Radu Mihalache