Arhivă : Cronici Înapoi

Radio România Muzical, un post de radio foarte apreciat de către Forumul Muzical Român

Publicat: miercuri, 23 Februarie 2011 , ora 9.30

A fost o atmosferă excelentă la Opera Comică pentru Copii. Emoțiilor le-a urmat bucuria resimțită în urma decernării premiilor. 2010 a fost, din câte s-a văzut, un an foarte bun pe plan muzical, plin de reușite și de proiecte îndrăznețe, materializate de oameni care au dovedit că nimic nu este imposibil atâta timp cât există entuziasm și perseverență.

Amfitrionii evenimentului au fost Smaranda Oțeanu-Bunea, Președinte al Forumului Muzical Român, Costin Popa, redactor-șef al revistei "Melos" și Prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, Președinte al Uniunii Criticilor Muzicali "Mihail Jora".

Postul pe care îl ascultați se mândrește cu câteva victorii importante în cadrul ceremoniei, deoarece Radio România Muzical a primit câteva distincții care ne onorează: în primul rând, Liliana Staicu, redactor-șef al postului, a primit premiul pentru performanțele sale manageriale.


Liliana Staicu:

«Premiul Performanță în management acordat de Forumul Muzical Român reprezintă un premiu în primul rând pentru Radio România Muzical, pentru că această echipă construiește zi de zi postul, cu multă tinerețe, cu devotament și cu entuziasm, duce mai departe un proiect în care am crezut acum 14 ani, atunci când am pus bazele Radio România Muzical, post care astăzi a ajuns unul dintre cele mai importante. De aceea, cred că acest premiu este nu atât al meu, cât al colegilor mei, cei care mă ajută zi de zi să conturăm lucruri intersante, să oferim ascultătorilor cele mai proaspete informații, transmisiuni directe internaționale, să ne conectăm permanent la ceea ce înseamnă viața culturală românească și internațională. Radio România Muzical cred că înseamnă astăzi o voce în radiofonia românească.»


Premiul pentru întreaga carieră i-a revenit colegei noastre, Ligia Ardelean, care, după aproape 40 de ani de activitate radiofonică a declarat că singurul orgoliu pe care l-a avut, a fost acela al lucrului bine făcut.


Ligia Ardelean:

«Este un premiu care mă onorează în primul rând pentru că poartă numele lui David Ohanesian, pe care l-am admirat foarte mult. Apoi, sigur, un premiu pentru toată activitatea înseamnă mult, înseamnă recunoașterea unei vieți de muncă și sunt recunoscătoare acelora care m-au învățat muzică, celor care m-au învățat meseria de redactor care nu este deloc ușoară, care m-au învățat în primul rând respectul pentru ascultător, pentru corectitudinea informației oferite, pentru corectitudinea exprimării în limba română. Printre primele lucruri pe care le-am învățat când am venit la radio, a fost această rigoare: "Dacă se spune la radio, înseamnă că e corect, așa s-a spus la radio." Era un etalon. Sunt mândră că fac parte din generația celor pentru care conta foarte mult cum se spune la radio, nu doar ce se spune la radio. Și desigur, mă bucur că încă mai sunt păstrată printre tinerii realizatori de acum, colaboratoare; sper să continuu să fac emisiuni pentru că este o meserie foarte frumoasă.»


Proiectul "Zilele Lipatti", propus de Monica Isăcescu și de Ștefan Costache a fost la rândul său premiat, dovedind că festivitățile menite să marcheze 60 de ani de la moartea marelui pianist s-au bucurat nu doar de aprecierea publicului larg, ci și de cea a specialiștilor.


Prof. univ. dr. Grigore Constantinescu:

«Din perspectiva Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali, am avut o satisfacție deosebită că doi foști studenți ai mei, care au ajuns astăzi profesioniști cunoscuți, au putut imagina un asemenea proiect care este complex, divers și atrăgător pentru toți cei care se interesează de un mare nume de artist care a fost Dinu Lipatti. Atât Monica Isăcescu, cât și Ștefan Costache ascultați în mod curent pe postul Radio România Muzical sunt în același timp publiciști de prestanță și vor face în continuare istorie în Societatea Română de Radiodifuziune.»


Petra Gherasim