Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara

Publicat: miercuri, 16 Iunie 2010 , ora 14.53

Este deosebit de plăcut să constatăm că tinerii muzicieni sunt preocupați să ne surprindă mereu cu lucruri frumoase… Așa s-a întâmplat și în seara zilei de 15 iunie 2010, când, la Sala mică a Ateneului Român, a avut loc un concert intitulat Musiquarium. Un concert cu "arome" de jazz, ritmuri braziliene și argentiniene, susținut de Klasikvm Quartet, alcătuit din: Cătălin Oprițoiu - flaut, Gabriel Gheorghe - vioară, Monica Goicea - violă și Alexandru Duțulescu - violoncel. Invitați au fost: Alexandru Burcă - pian, Dan Teodorescu - percuție, Irina Sârbu - voce, Mihaela Teodorescu - voce, iar ca invitată specială am avut prilejul să o ascultăm pe Jennifer Crestol - voce.

Programul a fost alcătuit din piese semnate de Cole Porter, Duke Ellington, George Gershwin, Pat Boone, Antonio Carlos Jobim, Carlos Gardel, Bert Ligon și Robert Longfield.

Atmosfera plăcută și destinsă a fost, în parte, susținută de prezentarea relaxantă a Irinei Sârbu, dar și de alternanța pieselor orchestrale și cu solist, atent selecționate. Invitata specială, Jennifer Crestol, nu este prima oară în țara noastră; a mai cântat în fața publicului românesc, în concertele pe care le-a susținut alături de formația Damian Drăghici.

Cântăreața și actrița americană, născută la Los Angeles, trăiește în prezent la Londra și a lucrat de-a lungul carierei sale cu David Foster, Humberto Gatica, Richard Bona, Haydn Bendall, Richard Page, Richard Marx, Walter Afanasieff, The London Symphony Orchestra și alții. Calitățile de necontestat ale vocii sale, i-au atras numele de "Voice of an Angel" și este una dintre artistele foarte apreciate în lume.

Irina Sârbu și Mihaela Teodorescu, două personalități distincte în peisajul musical românesc, au dovedit că bucuria de a face muzică este molipsitoare.

Klasikvm Quartet și invitații săi, au oferit publicului prezent la Sala mică a Ateneului Român o seară extrem de plăcută, ce a fost apreciată cum se cuvine, prin îndelungi aplauze…

La cererea publicului, concertul se reia sambata, 26 iunie, tot la Sala mica a Ateneului Roman, ora 19,00.

Adriana Nițu