Arhivă : Cronici Înapoi

Festival Ionel Perlea la Slobozia

Publicat: vineri, 15 Mai 2009 , ora 15.59
În luna mai, an de an, orasul Slobozia îsi deschide portile pentru Festivalul si Concursul de interpretare a liedului "Ionel Perlea". Ajuns la cea de-a XVIII -a editie în 2009, aceasta manifestare a avut loc în perioada 15 - 17 mai si a strâns la startul competitiei 23 de concurenti de la Universitatea de Muzica din Bucuresti si Academia de Muzica din Cluj Napoca.

Interesanta si bogata a fost agenda festivalului acestei editii: cu o lansare de carte intitulata Ionel Perlea - destinul unui mare muzician,semnata Theodor Grigoriu si Mihaela Marinescu, cu recitaluri în prima auditie precum cel al tenorului Florin Diaconescusi al pianistei Verona Maier. Ei au prezentat lieduri de Paul Constantinescu marcând 100 de ani de la nasterea compozitorului.

La rândul lor soprana Bianca Manoleanu si pianistul Remus Manoleanu au marcat prin liedurile de Joseph Haydn 200 de ani de la moartea compozitorului.

Unul dintre cuplurile permanente ale acestei manifestari, soprana Oana Andra si pianistul Alexandru Petrovici a încântat publicul prezent în a doua seara cu un program de lieduri semnate Ernest Chauson. În sala Centrului Ionel Perlea din Slobozia a rasunat si glasul mezzosopranei Orsolya Agnes Veres într-un recital alaturi de pianista Codruta Ghenceanu.

Si pentru ca am amintit-o pe câstigatoarea editiei a XVII-a, sa-i numim si pe cei ai celei de anul acesta - a XVIII-a. 9 premii au fost acordate dintre care doua pentru pianistii Codruta Ghenceanu si Toma Popovici. 

Iata lista celorlalte 7:
Premiul Mihaela Agachi - baritonul Florin Petre
Premiul Steliana Calos - tenorul Ovidiu Daniel Purcel
Premiul Martha Joja - baritonii Adrian Prelucran si Ernest Adorjan Pataki
Premiul al III-lea - soprana Valentina Nafornita
Premiul al II-lea - soprana Luminita Elena Andrei
Premiul I - soprana Iulia Maria Dan
Marele Premiu "Ionel Perlea" - baritonul Florin Estefan.
Jeanine Costache