Arhivă : Cronici Înapoi

Al di Meola la Konzerthaus din Viena

Publicat: miercuri, 24 Iunie 2009 , ora 15.33
Al di Meola, cunoscutul chitarist de jazz, a revenit la Viena pe podiumul de la Konzerthaus, unde a concertat pentru prima data la vârsta de 19 ani. Aici îl asteapta un auditoriu gata sa se bata pentru discurile sale, asa cum s-a întâmplat pe 24 iunie 2009, dupa concert, când standurile de discuri au fost practic asaltate de multimea publicului.

Cariera chitaristului a început de fapt la 19 ani, când împreuna cu grupul lui Chick Corea a câstigat râvnitul premiu Grammy. De atunci s-a afirmat si ca solist, prin tehnica sa cu adevarat brilianta si prin stilul pe care si l-a creat de-a lungul anilor. Inspirându-se din genuri populare, Meola le asimileaza cu un instinct sigur de muzicant. Împreuna cu formatia sa, în care foarte important este acordeonul, combina elemente de rock, jazz, latino si world-music, alternând chitara clasica si cea electrica.

Cele peste 6 milioane de albume vândute si faima de a fi "cel mai rapid" chitarist din lume vorbesc de la sine în ceea ce priveste succesul la public. Remarcabil este însa, în cazul lui Meola, ca popularitatea s-a construit si s-a întretinut în timp, fara a face însa compromisuri, ci avansând spre perfectionarea unui stil accesibil, dar nu lipsit de rafinament.
Haiganus Preda-Schimek