Arhivă : Cronici Înapoi

Festivalul International Micul Paris

Publicat: luni, 17 August 2009 , ora 14.53
Luni, 17 august 2009, a avut loc primul concert al Festivalului International de Muzica "Micul Paris" - editia a doua, eveniment organizat de Colegiul European de Muzica si Asociatia Centrului Est-European pentru Arte în parteneriat cu Liceul "Dinu Lipatti" din Bucuresti si Radio România.

Festivalul ofera tinerilor studenti si interpreti posibilitatea de a participa la cursuri de maiestrie (sectiunile pian, vioara, violoncel, clarinet, flaut, fagot si dirijat orchestra), iar publicului îi sunt propuse, pâna în 26 august, concerte gazduite de sali si institutii prestigioase precum Palatul Cotroceni, Radio România, Muzeul National "George Enescu" si Palatul Parlamentului.

Primul concert a fost sustinut de pianistul german Wolfgang Wagenhäuser. În vârsta de 56 de ani, muzicianul este invitat frecvent sa sustina cursuri de maietrie în centre culturale si de învatamânt din Europa si Asia, dar se bucura si de o activitate concertistica bogata, participând la festivaluri renumite cum ar fi cele de la Colmar, Paris, Lyon sau Moscova. În 17 august 2009, la Palatul Cotroceni, Wagenhäuser a prezentat un program cu lucrari de Schubert, Mozart, Mendelssohn, Haydn si Liszt. A impresionat prin delicatetea sunetului, frazari bine conturate si expresivitate, în special în interpretarea partiturilor romantice. Pianistul german va mai putea fi urmarit pe scenele Festivalului "Micul Paris" în 18, 19 si 24 august, alaturi de clarinetistul Dmitri Ashkenazy, violoncelistul Ramon Jaffé, flautistul Catalin Opritoiu si chitaristul Michael Hampel.

Recitalul din 18 august 2009 va avea loc la Sala "Cerchez" a Muzeului Cotroceni cu începere de la ora 19,00, iar în program figureaza opusuri de Gabriel Fauré, Heitor Villa Lobos, Johannes Brahms si Manuel de Falla.

Concertele programate în cadrul Festivalului "Micul Paris" vor fi înregistrate de Radio România Muzical si difuzate ulterior.
Larisa Clempus