Arhivă : Cronici Înapoi

Seara Radio România Muzical în Piata Festivalului - Retrospectiva

Publicat: luni, 14 Septembrie 2009 , ora 14.41
Un instante - o clipa de reflectie în universul lui Jorge Luis Borges.

Piata Festivalului a fost în seara zilei de 13 septembrie o insula de tihna, în care cu totii ne-am gasit timp sa cugetam la câteva dintre întrebarile majore despre viata si moarte. Poate ca "nota" aceasta de început vi se pare prea sobra, mai ales ca vorbim de un concert al Analiei Selis, foarte îndragita cântareata de origine argentiniana, care ne-a obisnuit cu piese optimiste si lejere.

În 13 septembrie, însa, alaturi de actrita Mihaela Teleoaca, chitaristul Julio Santillan si de violoncelistul Razvan Suma, Analia Selis a cântat melodii compuse pe texte de Jorge Luis Borges. Ritmurile pe care chitaristul si compozitorul Julio Santillan le-a asociat fragmentelor din Borges provin din folclorul argentinian: milonga, saya, huayno. Am petrecut clipe minunate în compania celor 5 artisti (daca îl socotim si pe Borges!). Si nu pot sa nu mentionez si un lucru deloc poetic, dar real: daca în serile trecute ne-am plâns din cauza sonorizarii defectuoase, Seara Radio România Muzical a fost un succes si din acest punct de vedere.

Dupa concert Analia Selis, Razvan Suma, Julio Santillan si Mihaela Teleoaca au fost asaltati de numarul mare de admiratori dornici sa-i cunoasca; asa ca la standul Radio România Muzical din Piata Festivalului s-au încins discutii, s-au oferit autografe si s-au împartit multe zâmbete.


Pentru cei care nu au fost prezenti în Piata Festivalului la acest concert, dar si pentru cei care doresc sa-l reasculte, va anuntam ca în 27 septembrie postul nostru de radio va transmite de la ora 18.00 înregistrarea evenimentului. Si, mai mult decât atât, începând din data de 28 septembrie, pe site-ul Radio România Muzical veti putea urmari înregistrarea audio-video a concertului Analiei Selis, bucurându-va, deci, si vizual.
Irina Cristina Vasilescu