Arhivă : Cronici Înapoi

Ce ne pregateste editia a IV-a a Festivalului SoNoRo

Publicat: duminică, 1 Noiembrie 2009 , ora 18.43
Editia a IV-a a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo se va desfasura în Capitala în perioada 1-10 noiembrie si în tara - sub egida "SoNoRo on tour" - la Iasi în data de 11 si la Cluj-Napoca în data de 12 noiembrie.

Concertele din Bucuresti vor avea loc atât în sali cu care Festivalul ne-a obisnuit, precum Palatul Bragadiru, cât si în spatii noi - ma refer aici la Centrul Ceh si la Palatul Cercului Militar National.

Între artistii care vor veni pentru prima oara în Festival se numara Ansamblul Colours of invention condus de violonistul Gilles Apap si bursierii workshop-ului "Sonoro Interferente".

Printre cele mai mari surprize pe care le aduce editia de anul acesta a deja cunoscutului Festival se numara parteneriatul cu Festivalul International de Film "Transilvania". Rezultatul acestei colaborari este proiectia în premiera nationala a filmului documentar "PIANOMANIA" regizat de Lilian Franck si Robert Cibis, care are ca subiect viata profesionala a unui acordor de piane.

De asemenea, cel putin surprinzatoare a fost lansarea a doua sortimente de vinuri SoNoRo: alb -"Vivace" si rosu -"Cantabile".

Festivalul este conceput, în viziunea organizatorilor, ca un puzzle: cu cât participati la mai multe evenimente, cu atât va apropiati mai mult de spiritul acestuia.
Andra Ivanescu