Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marti seara

Publicat: marți, 24 Noiembrie 2009 , ora 18.04
Marti, 24 noiembrie 2009, Sala Studio a Ateneului Roman a fost neîncapatoare pentru publicul venit aici sa urmareasca recitalul de pian al tanarului Cristian Sandrin.

Nascut în 1993, este elev la Liceul de muzica "Dinu Lipatti", clasa profesoarei Marina Dragomirescu. A sustinut recitaluri în Bucuresti, Râmnicu Vâlcea, iar în mai 2009 a debutat în concert cu orchestra la Filarmonica din Târgu Jiu. De asemenea, a participat la recitaluri în cadrul Fundatiei Culturale "Remember Enescu" si la emisiunea radio Muzicieni de azi... muzicieni de maine.

Cristian Sandrin a câstigat premiul I la numeroase concursuri, atât nationale, cât si internationale, dintre care amintim "In memoriam Liviu Dandara", "Lira de Aur", "In memoriam Modest Iftinchi", "Pro Piano", "Mihail Jora", olimpiadele nationale de interpretare, precum si Concursul International "Iuri Bukov" - Sofia-Plovdiv, unde a primit premiul special "Ivan Spasov".

Concertul a început cu Trio in sol major KV 564 de Wolfgang Amadeus Mozart, alaturi de tânarul muzician aflându-se si Iulia Cazacu - vioara si Stefan Cazacu - violoncel. Dincolo de scaparile pianistului, partitura mozartiana a fost interpretata cu sensibilitate, cei trei tineri muzicieni reusind sa se sincronizeze si sa creeze o atmosfera de comunicare cu publicul.

Recitalul pianistului Cristian Sandrin a continuat cu Studiul de concert "Un sospiro" de Franz Liszt, Sonata KV 333 in Si bemol major de Wolfgang Amadeus Mozart, Pavana din Suita op.10 de George Enescu, Jeux d'eau de Maurice Ravel si Scherzo nr.3, în do diez minor, op.39 de Frédéric Chopin.

Chiar daca partitura mozartiana i-a creat dificultati din nou pianistului, probabil emotiile au fost destul de mari, catre finalul recitalului, Cristian Sandrin a reusit sa demonstreze o tehnica solida si o putere de comunicare cu publicul, ce îl recomanda ca un interpret care va reusi sa creasca în siguranta si valoare si sa se dezvolte frumos în viitor.
Adriana Nitu