Arhivă : Cronici Înapoi

Recital Dan Grigore la Ateneul Român

Publicat: sâmbătă, 25 Octombrie 2008 , ora 15.04
Cu ocazia aniversarii zilei de nastere a Majestatii Sale Regele Mihai, a avut loc sâmbata la Ateneul Român un recital sustinut de pianistul Dan Grigore, la care au participat Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu, precum si alte oficialitati ale statului român. Evenimentul a fost initiat de Fundatia Principesa Margareta, ce sustine tineri artisti prin oferirea de burse de studiu sau finantarea unor evenimente artistice din domenii precum muzica, teatrul, artele plastice sau arta cinematografica.

Sub genericul "Dan Grigore - 50 de stagiuni pe scenele lumii povestite în bijuterii muzicale", publicul a fost atras într-o ambianta degajând caldura, armonie si solidaritate umana. Îmbinând stiluri diverse, de la simplitatea si claritatea expresiei vizibile la Scarlatti, sensibilitatea si lirismul lui Chopin sau impresionismul lui Debussy, pâna la vâltoarea romantica din lucrarile lui Liszt, Rahmaninov sau Skriabin, o multitudine de sentimente ne-au acaparat subit constiinta. Formele miniaturale din cadrul recitalului, ce pot fi caracterizate prin sintagma "unitatii în diversitate" au creat o imagine de ansamblu bogata în expresivitate, în concordanta cu scopul concertului.

Desigur, tehnica pianistica si sensibilitatea maestrului Dan Grigore au fost ingredientele de baza ale succesului acestui recital caritabil, în urma caruia s-au obtinut donatii de aproximativ 80.000 de euro, ce vor fi utilizati în cadrul proiectului "Tinere talente".
Andreea Chiselev