Arhivă : Cronici Înapoi

Festivalului internațional de muzică de cameră SoNoRo

Publicat: marți, 4 Noiembrie 2008 , ora 14.16
Al treilea concert al Festivalului International de muzica de Camera, SoNoRo, a avut loc aseara la Catedrala Sfântul Iosif din Bucuresti. Desi a început cu o întârziere de 30 de minute, publicul aflat în numar foarte mare a asteptat în liniste debutul lucrarii serii: Variatiunile Goldberg de Johann Sebastian Bach, în aranjamentul pentru trio de coarde de Dmitri Sitkovetski.


Tema variatiunilor, într-un tempo lent, mi-a indus, înca de la început, o stare de liniste perfecta pentru atmosfera din catedrala. Treptat, dezvoltarea lucrarii a fost foarte bine realizata de catre minunatii solisti ai serii, acestia reusind sa pastreze atentia publicului pe toata durata concertului.


Alaturi de violistul si în acelasi timp, directorul festivalului, Razvan Popovici, care mi-a creat impresia unui veritabil conducator, un adevarat lider al ansamblului, s-a aflat si violonistul Daishin Kashimoto, care s-a remarcat pe lânga tehnica sa ireprosabila si printr-un sunet cald si foarte ingrijit. Am remarcat si exceptionala interpretare a violoncelistului Bernhard Naoki Hedenborg, care cu o tehnica impecabila, a interpretat cu o dezinvoltura si o siguranta extraordinara, dificilele pasaje ale Variatiunilor.


Finalul a adus nenumarate ropote de aplauze, care au încununat aceasta minunata seara din Catedrala Sfântul Iosif.
Costin Grigore