Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Aida Pascu (III)

Publicat: joi, 11 Aprilie 2024 , ora 11.24

Soprana Aida Pascu, câștigătoarea titlului "Tânărul interpret al anului 2024" în cadrul "Internațional Classical Music Awards", ICMA, i-a oferit un interviu colegei noastre, Sarah Natsis, din care aflăm mai multe informații despre parcusul său artistic, dar și despre proiectele și planurile de viitor:

Proveniți dintr-o familie de muzicieni, părinții dumneavoastră fiind la rândul lor artiști lirici. În ce măsură v-a influențat acest context, în ceea ce privește cariera pe care o urmați?

Pur și simplu am știut că este drumul pe care vreau să merg - nu am avut dubii. Am trăit înconjurată de muzică, de tehnică vocală. Firește că mi-a fost mai ușor să înțeleg această lume și să-mi formez o cultură.


În urma participării la Concursul pentru bursa
"Moștenitorii României Muzicale" organizat de Radio România Muzical, ați fost invitată să susțineți un concert alături de Orchestra de Cameră Radio, dar și o sesiune de înregistrări speciale la Radio România. Publicul de la Sala Radio v-a putut urmări și în cadrul galei Maria Callas-100, ce a avut loc în data de 8 decembrie 2023. Cum ați descrie relația pe care o aveți cu Radio România și implicit, cu ansamblurile instituției?

Radio România este o bază a carierei mele. Este o piatră de temelie prin oportunitățile pe care mi le-a oferit și susținerea pe care mi-a acordat-o în acest fel. Ca tânăr este foarte important să știi că există oameni care cred în tine și te încurajează să mergi mai departe, lucru pe care îl simt din plin din partea echipei Radio România.


După un an atât de fructuos care va rămâne de atfel un punct de referință în cariera dumneavoastră artistică, ce ați dori să vă rezerve viitorul?

În primul rând, sănătate. Este cea mai importantă pentru a putea cânta, pentru a mă deplasa, îmi doresc cu siguranță oportunități de muncă pe care mă asigur că le onorez întotdeauna cu seriozitate și cu implicare totală. Eu doar muncesc pentru a oferi publicului o experiență frumoasă, mă compar cu mine însămi și dacă am progresat cu ceva față de ziua de ieri sunt mulțumită, lucru valabil de altfel pe toate planurile, nu numai cel profesional.


Interviu realizat de Sarah Natsis