Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Aida Pascu (II)

Publicat: marți, 9 Aprilie 2024 , ora 11.07

Muzeul Național Cotroceni va găzdui joi, 18 aprilie 2024, un recital-eveniment susținut de soprana Aida Pascu, câștigătoarea titlului "Tânărul interpret al anului 2024" în cadrul "Internațional Classical Music Awards", ICMA. Despre lucrările care alcătuiesc programul muzical, dar și despre colaborarea cu pianistul Gabriel Gîțan, aflăm din interviul pe care artista i l-a oferit colegei noastre, Sarah Natsis:

În data de 18 aprilie, publicul bucureștean vă va putea urmări la Muzeul Național Cotroceni, într-un recital-eveniment, construit în jurul temei Vis de dragoste. Care sunt lucrările care alcătuiesc programul muzical?

Este vorba despre Vocalise de Maurice Ravel, Trois melodies op. 4 de George Enescu, Elegia lui Jules Massenet, Kdyz mne stara matka de Antonin Dvorak, Standchen de Franz Schubert, un șlagăr, liedul Fidelity de Joseph Haydn, ariile da camera In solitaria stanza de Giuseppe Verdi și Storia la d'amore de Giacomo Puccini. În încheiere, ciclul Canciones Clásicas Españolas de Fernando Obradors, iar Gabriel Gîțan va interpreta Intermezzo 118 nr. 2 de Johannes Brahms.


După cum ați spus, partenerul dumneavoastră de scenă va fi pianistul Gabriel Gîțan, un artist cu care ați mai colaborat în trecut. Care considerați că este elementul comun care vă caracterizează ca artiști și care vă ajută să funcționați în echipă?

Cred că este vorba despre seriozitate și o energie comună care ne leagă oarecum în abordarea muzicii. Nu știu ce anume face ca dinamica noastră să fie una atât de bună, dar cu siguranță este un pianist pe care îl respect.


Care este atmosfera pe care ați dori să o creați pentru public în cadrul recitalului?

Am gândit repertoriul, astfel încât să reprezinte gusturile și stările interioare. În mod ideal ar fi romantică așa cum spune și titlul, Vis de dragoste, melancolică pe alocuri, dar care nu ar duce lipsă și de momente mai intense, cum ar fi anumite cântece ale lui Obradors, cu inflexiunile lor spaniole, pline de viață.


Interviu realizat de Sarah Natsis