Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ioan Dragoș Dimitriu, director artistic al Filamonicii din Brașov

Publicat: luni, 8 Aprilie 2024 , ora 10.36

Marți, 9 aprilie, cu o lună înainte de a sărbători Ziua Europei, Orchestra filarmonicii brașovene va concerta în Berlin. Amănunte despre acest eveniment ne oferă Ioan Dragoș Dimitriu, directorul artistic al instituției amintite, care a stat de vorbă cu Ioana Țintea.


Domnule Ioan Dragoș Dimitriu, Orchestra Filarmonicii din Brașov va susține un concert în data de 9 aprilie 2024 pe scena Filarmonicii din Berlin. Dați-ne, vă rog, mai multe detalii despre acest eveniment!

Concertul acesta este dedicat aniversării a 200 de ani de când a avut loc premiera Simfoniei a IX-a de Beethoven. De aceea, în program o să fie interpretată Simfonia a IX-a de Beethoven. Filarmonica Brașov, Orchestra Simfonică se va duce la Berlin pentru un concert în data de 9 aprilie (ce-i drept, cu o lună mai devreme față de ziua aniversării, care ar fi fost în 9 mai) și o să cântăm alături de maestrul Daisuke Soga, de soprana Alessia Schumacher, contralta Flaka Goranci, tenorul Benjamin Glaubitz, basul Oscar Hillebrandt - în calitate de soliști, și alături de un cor format, de fapt, din două coruri - unul din Japonia și unul din Germania, un cor festiv.

Tot proiectul a fost inițiat și promovat de către Association for Promoting International Education and Good Will (APIEG) din Japonia, cărora le suntem foarte recunoscători pentru invitație. Și, bineînțeles, este o onoare pentru noi să cântăm în Sala mare a Filarmonicii din Berlin pentru prima oară.


Interviu realizat de Ioana Țintea