Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijoarea Simona Strungaru

Publicat: miercuri, 6 Martie 2024 , ora 10.00

Pe scena Sălii Radio va avea loc joi, 7 martie 2024, un concert susținut de Big Band-ul Radio România împreună cu solista vocală Elena Gheorghe. Mai multe informații despre evenimentul derulat sub titlul "Embraceable You", aflăm de la Simona Strungaru, dirijoarea ansamblului Radio, care a stat de vorbă cu Sarah Natsis:

Doamnă Simona Strungaru, Big Band-ul Radio România susține un concert împreună cu solista vocală Elena Gheorghe, la împlinirea a 20 de ani de activitate muzicală a artistei. Cum a luat naștere ideea acestui concert aniversar?

Colaborarea cu Elena Gheorghe este foarte frumoasă și este un final al unei idei care era deja existentă de mult timp, de a colabora. Noi ne știm demult, dar este prima dată când ne vom afla pe scenă împreună. Membri ai orchestrei sunt deja vechi colaboratori ai Elenei în variante de trupe mai mici... Este un moment foarte bun această aniversare pentru un concert în care ea își testează limitele. Nu cântă doar piesele proprii, piesele originale, ci și anumite piese cu accente jazzistice, și-atunci, este foarte frumos și pentru orchestra noastră.


Cum decurg repetițiile pentru concert și care este atmosfera de lucru cu muzicienii?

Repetițiile decurg bine. Suntem în plină construcție a programului. Descoperim împreună noi piese ale ei și ea - standarde de jazz și sperăm cu toții într-un concert frumos.


Ne puteți dezvălui care este următorul proiect pe care îl pregătește Big Band-ul Radio?

În luna martie, următorul concert va avea loc pe 21, unde-l vom avea ca solist pe saxofonistul Cristian Soleanu, care vine invitat și în calitate de compozitor. Va fi un concert de autor, exclusiv cu lucrările sale orchestrate pentru big band. Unele dintre ele sunt deja publicate. Și ne bucurăm de această reîntâlnire a Big Band-ului cu Cristian Soleanu, care a fost membru al ansamblului pentru o lungă perioadă de timp.

Interviu realizat de Sarah Natsis