Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violoncelistul Constantin Borodin

Publicat: luni, 5 Februarie 2024 , ora 10.31

Marți, 6 februarie 2024, violoncelistul Constantin Borodin și pianistul Daniel Dascălu vor susține un recital cameral în sala mică a Ateneului Român din București. Despre evenimentul care se derulează în cadrul "Stagiunii de marți seara" aflăm de la violoncelistul Constantin Borodin, care a stat de vorbă cu Sarah Natsis:

Constantin Borodin, pentru început v-aș ruga să ne spuneți cum s-au pus bazele recitalului pe care urmează să-l susțineți la Ateneul Român?

Bazele s-au pus în urma invitației lui Daniel Dascălu. Și, fiindcă în trecut colaborasem de câteva ori, aș zis că de ce să nu facem și un recital, să punem o bază duo-ului pe care vrem să-l dezvoltăm în continuare. Și, da, începem cu un recital la Ateneu.


Ați vorbit despre pianistul Daniel Dascălu și aș vrea să vă întreb cum l-ați descrie ca artist și care credeți că este elementul care vă ajută să funcționați în această formulă de duo?

Daniel este un muzician complex, extraordinar din toate punctele de vedere. Cred că și partea personală, că ne înțelegem foarte bine, rezonăm ca simț al umorului și cred că înțelegerea asta reciprocă ajută și în cântat și face ca partenerii dintr-un ansamblu să se conecteze mult mai bine.


Să vorbim și despre programul muzical. Propuneți lucrări semnate de
Arvo Pärt, Robert Schumann, Johannes Brahms și Claude Debussy. Există un numitor comun al acestui program? Ce v-a ghidat în alegerea lucrărilor?

Ultimele trei lucrări - Debussy, Brahms și Schumann - le îndrăgim foarte mult atât eu, cât și Daniel. Totodată, am zis să aducem și un suflu mai nou, o piesă mai puțin cântată în România, scrisă acum 20-30 de ani de Arvo Pärt, promovând astfel în continuare muzica de cameră și muzica modernă, mai nouă. Și, de ce nu, pentru publicul din București e o șansă de a descoperi ceva mai nou.


Doriți să transmiteți o invitație la eveniment celor care ne ascultă?

Vă așteptăm pe toți cu mult drag pe 6 februarie, marți, la Ateneul Român, în Sala Mică, de la ora 19.00 - Borodin Constantin și Daniel Dascălu într-un duo. Noi ne pregătim cu mult spor, chiar și în aceste momente suntem într-o repetiție. Sper să vă placă!

Interviu realizat de Sarah Natsis