Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Cristina Păsăroiu

Publicat: joi, 25 Ianuarie 2024 , ora 14.16

Soprana Cristina Păsăroiu urcă pe scena Sălii Radio, într-un eveniment de gală ce va avea loc vineri, 26 ianuarie 2024. Artista ne oferă informații despre eveniment, dar și despre colaborarea cu ansamblurile Radio România, într-un dialog purtat cu Sarah Natsis:

Doamnă Cristina Păsăroiu, vineri participați în cadrul primei gale de operă de la Sala Radio din acest an. Cu ce gânduri așteptați acest eveniment?

Mă bucur să fiu din nou acasă după ceva timp cu maestrul David Crescenzi, de la ultimul nostru proiect la Opera Națională din București pe care l-am făcut acum doi ani în Traviata. Mă bucur enorm să pot să fac muzică din nou împreună cu el și mai ales cu un repertoriu atât de bogat și atât de colorat.


Veți evolua împreună cu două dintre ansamblurile radio și anume, Corul Academic Radio și Orchestra Națională Radio. Ce ne puteți spune despre această colaborare?

Sunt muzicieni extraordinari și au spiritul care mi-a lipsit foarte mult în afară, acest spirit latin al sunetului, cum vibrează și cum fac muzică împreună. Mă bucur enorm.


Vorbiți-ne despre programul muzical al serii. Cum ați ales lucrările care îl compun?

Tot timpul aleg ce este mai dificil. Sunt o maestră în a-mi alege repertoriu dificil. Am vrut să aleg un repertoriu care să-mi arate posibilitățile și să parcurg de la belcanto până la repertoriu francez, apoi Puccini, unde mă simt acasă și să intru și într-un repertoriu pe care nu l-am mai abordat până acum, în Andrea Chénier, spre exemplu, La mamma morta. O să fie un debut. O să urmeze peste puțin timp și Butterfly și o să terminăm într-un ritm de vals în Les filles de Cadix.


Interviu realizat de Sarah Natsis