Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijoarea Simona Strungaru

Publicat: marți, 23 Ianuarie 2024 , ora 10.55

"The Magic of Swing" este titlul concertului pe care Big Band-ul Radio România îl va susține joi, 25 ianuarie 2024, la Sala Radio. Cu această ocazie Simona Strungaru, dirijoarea ansamblului a stat de vorbă cu Ioana Țintea.

Simona Strungaru, pentru seara de 25 ianuarie, propuneți publicului de la Sala Radio un concert intitulat The Magic of Swing, ce ne va purta în lumea dansului împreună cu Big Band-ul Radio. Care este elementul specific al ritmului de swing?

Elementul specific al ritmului de swing este accentuarea pe timpii, care de obicei nu sunt tari în muzică. Dacă ne imaginăm și numărăm până la patru și asta se tot repetă, în swing sunt accentuați foarte tare timpii 2 și 4 și asta îți dă o senzație de balans și de nevoie de dans și de asemenea este vorba de articulația notelor, de articulația valorilor muzicale care este un pic legănată într-un fel, dacă se poate spune așa.


V-aș ruga să ne vorbiți despre programul serii. Ce piese veți interpreta?

Avem un repertoriu foarte atractiv. Sunt lucrări foarte cunoscute și al căror ritm este cum am spus foarte deosebit. Avem Alright, Okay, You Win, avem Sing, Sing, Sing, care este o piesă emblematică pentru acest stil, avem Big Apple Contest, Sipsy Doodle. Acestea sunt piese care vor fi însoțite și de coregrafii specifice realizate de cei de la Jazz Roots Bucharest.


Cu această ocazie va fi a treia colaborare
cu Jazz Roots Bucharest?

Cu Big Band-ul Radio, da. Este a treia colaborare.


Care va fi atmosfera concertului?

Va fi o atmosferă de sărbătoare. Este un concert pe care l-am dorit în această perioadă a anului, deoarece ne-am gândit că este un pic mai monoton afară, iar oamenii au trecut deja de perioada de sărbători. Readucem bucuria celebrării muzicii la Sala Radio, unde toată lumea va intra cu sigurață în jocul nostru, în coregrafia noastră.


Interviu realizat de Ioana Țintea