Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianista Mădălina Pașol despre Seratele muzicale în București

Publicat: luni, 28 Februarie 2022 , ora 10.07

Prima Serată muzicală organizată la Palatul Camerei de Comerț și Industrie din București va fi susținută de pianista Mădălina Pașol. Recitalul va fi completat de un vernisaj cu lucrări ale fiicei sale, Ava Pașol, alături de care pianista va interpreta și Concertul în Do major pentru violoncel și orchestră RV 399, de Antonio Vivaldi.


La Palatul Camerei de Comerț și Industrie din București veți susține primul recital din cadrul seratelor "De la clasic la jazz". Programul va cuprinde lucrări în ton cu tematica evenimentului - Mozart, Gershwin, dar și aranjamente semnate de dumneavoastră, precum și un moment cameral susținut alături de fiica dumneavoastră, Ava Pașol, la violoncel. Ce poveste se află în spatele selecției lucrărilor?

Mi-am dorit foarte mult să-mi fac programul în așa fel încât să fie foarte plăcut pentru public, să fie o bucurie, mai ales după perioada restricțiilor. Și, bineînțeles, cea mai mare bucurie a mea, ca părinte, este să pot cânta alături de fiica mea, Ava Pașol care, cu această ocazie prezintă și un mic vernisaj pentru că este o mică vestită pictoriță.


După cum ați spus, recitalul va fi completat de un vernisaj cu lucrări ale Avei. Cum se îmbină aceste două pasiuni ale ei - muzica și pictura?

Foarte armonios. Bucuria noastră este că ea nu este obligată să facă nimic din aceste două activități, ci le face din pasiune. Înainte să se apuce de pictură și de violoncel, ea a făcut tenis de performanță, dar se pare că sufletul ei de artist a învins sportul. Și-a dorit foarte mult la începutul pandemiei să învețe să cânte la violoncel, ceea ce a și făcut alături de tatăl meu, Teodor Pașol, și de fratele meu, Cătălin Pașol. În momentul acesta ea se pregătește că Ștefan Cazacu, ceea ce este iarăși o foarte mare bucurie pentru noi, să avem alături un profesor atât de competent și un tânăr extrem de implicat în viața muzicală românească.


Inițial, recitalul despre care vorbim a fost programat în octombrie. Cum a traversat pianista Mădălina Pașol această perioadă cu reprogramări și schimbări constante de situație?

Ooo, cu foarte mare răbdare, pentru că altă soluție nu aveam. Am avut extrem de multe concerte suspendate sau amânate, dar a fost o normalitate. Ne-am bucurat foarte mult în familie de puțin mai mult timp liber, dar activitatea mea a continuat. Nu pot spune că am stat pe margine. Am avut de-ajuns de multe evenimente. Bineînțeles, ar fi putut să fie mai mult, dar acum deja începe o nouă eră artistică și sperăm ca totul să fie din ce în ce mai bine.


Interviu realizat de Maria-Isabela Nica