Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Dorin Ioniță, director general al Lanto Communication

Publicat: marți, 14 Decembrie 2021 , ora 13.38

Pe scena Ateneului Român va urca sâmbătă, 18 decembrie, Orchestra Camerata Regală, sub bagheta lui Constantin Grigore, în cadrul unui nou concert "Iarna magică", organizat de Lanto Communication. Soprana Irina Iordachescu, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Mihai Urzicana și baritonul Cristian Ruja vor fi soliștii serii. Despre organizarea evenimentului și despre evoluția proiectului aflăm mai multe de la Dorin Ioniță, director general al asociației Lanto Communication.

Cum a decurs efortul organizatoric pentru evenimentul din acest an?

Efortul organizatoric este ca de obicei - fără să-l declar ca fiind un efort, pentru că există multă plăcere de a face acest concert, de a continua acest proiect, iată, suntem la a XI-a ediție, eforturile trec atunci într-un plan secundar.


Să ne vorbiți un pic despre programul pe care l-ați gândit.

Fiind a XI-a ediție, o nouă decadă, am vrut să fie un pic altfel. Anul acesta vom avea voci, vom avea arii din opere foarte multe, ținând cont și de faptul că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființarea Operei Române și atunci am ales voci, niște voci semnificative ale Operei Române, Irina Iordăchescu, Aura Twarowska, dar cum Lanto se dedică foarte mult tinerei generații, va fi și Mihai Urzicana și Cristian Ruja, tenor și bariton. Un concert plin de optimism, plin de speranță, de bucurie dacă vreți și în același timp, o atmosferă caldă.


Vă aflați la a XI-a ediție. Cum vedeți evoluția acestei serii?

O văd și o simt într-un crescendo. Sigur că în timp am căpătat experiență, publicul, partenerii mei, încep să înțeleagă despre ce este vorba și să fie alături de mine și să simtă că este nevoie în țară de astfel de evenimente. Avem nevoie de astfel de evenimente care să ne rupă cumva de cotidian, de probleme.


Interviu realizat de Petre Fugaciu