Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Cristina Sârbu, despre debutul stagiunii „Clasic e fantastic” 2021-2022

Publicat: joi, 11 Noiembrie 2021 , ora 10.08

Sâmbătă, 13 noiembrie, începe o nouă stagiune „Clasic e fantastic”. Despre debutul acestei stagiuni ne vorbește Cristina Sârbu, coordonatoarea acestui proiect.

„Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica” În sfârșit, deschidem stagiunea, pentru că stagiunea noastră, cea cu numărul 11 ar fi trebuit să înceapă conform tradiției cu Orchestra Inginerilor „Petru Ghenghea”, sâmbătă, 23 octombrie, dar din motivele obiective binecunoscute tuturor, concertul a trebuit să fie suspendat. Mă bucur că pot să anunț acum ceea ce ar fi trebuit să fie al doilea concert al stagiunii. Un program deosebit de atractiv, care alătură piese celebre din musicaluri cunoscute în întreaga lume, interpretate, ce credeți, de tineri frumoși și talentați care s-au remarcat în cadrul primei ediții a Concursului Național de Musical, primul eveniment de acest tip din România organizat de Universitatea Națională de Muzică București, prin Fondul de Dezvoltare Instituțională în luna august a acestui an. A fost într-adevăr, un demers foarte, foarte interesant și Laura Gabriela Oana, Miruna Dascălu, Sidonia Doica și invitaților, Cătălin Petrescu, Andrei Ciorcâlea și pianista Raluca Ouatu o să prezinte o selecție din cele mai cunoscute și mai îndrăgite musicaluri, „Chicago”, „Cabaret”, „Les Miserables”, „Marry Poppins”, câteva dintre partiturile legendare astăzi din care foarte tinerii interpreți au ales să cânte arii binecunoscute și mult apreciate de publicul de pretutindeni. Când, sâmbătă, 13 noiembrie, ora 11.00, la Ateneul Român, „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica”. Biletele s-au pus deja în vânzare și la casa de bilete a Ateneului Român și online.


Puteți să ne spuneți puțin și despre următoarele evenimente?

Cu mare bucurie, pentru că exact de 10 minute am avut o convorbire telefonică cu Marin Cazacu, care nici mai mult, nici mai puțin, mi-a propus să facă repetiția generală a unui concert cu care pleacă în Dubai cu Orchestra Națională de Tineret și cu maestrul Bebeșelea și să facă repetiția acestui concert, care va avea loc pe 4 decembrie după amiaza, la ora 11:00 pentru „Clasic e fantastic”. Noi am mai avut repetiții generale pe care le-am primit tot de la Orchestra Națională de Tineret de la maestrul Mandeal, de exemplu, două chiar am avut și succesul lor a fost absolut remarcabil pentru că cei mai tineri melomani să spun așa, pot să arunce o privire în culise, în spatele ușilor închise și să vadă cum se face o repetiție generală, unde te oprești, mai corectezi - sigur ai aproape totul făcut, dar mai este câte ceva de perfecționat de fiecare dată. Deci, următorul „Clasic e fantastic” și acuma într-adevăr se potrivește numele „Cum să înțelegem muzica”, va fi un concert simfonic pe 4 decembrie, la ora 11.00, când maestrul Bebeșelea va dirija Orchestra Națională de Tineret.


Interviu realizat de Petre Fugaciu