Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianistul Sorin Zlat

Publicat: miercuri, 23 Iunie 2021 , ora 9.55

Joi, 24 iunie, pe scena Sălii Radio are loc un concert al cărui solist este pianistul Sorin Zlat. Acesta va urca pe scenă alături de membrii ai Big Band-ului Radio, condus de Ionel Tudor. Invitații serii vor fi contrabasistul Mike Alex și contrabasistul Iulian Nicolau. Despre eveniment aflăm mai multe de la pianistul Sorin Zlat:


Este un program nou și pentru Big Band-ul Radio, dar a dat dovadă de un profesionalism foarte mare și repetițiile au ieșit chiar peste așteptările mele. Și, într-adevăr, este primul concert cu public. Vreau să spun că de-abia aștept să simt iar energia pe care o simțeam la concerte. Probabil că va fi una și mai mare după atâta pauză și sunt nerăbdător să fac acest concert.

Programul de joi seară va cuprinde compoziții de-ale mele care vor fi pe următorul album. Le voi cânta în formula de combo, cu Mike Alex la contrabas, Iulian Nicolau la tobe. Îl voi avea invitat în combo și pe saxofonistul Cătălin Milea din Big Band-ul Radio. Cu Big Band-ul voi cânta câteva standarde, dar și o compoziție de-a mea, care a fost aranjată de un mare contrabasist italian care stă în New York, Gianluca Renzi. Colaborez foarte mult cu acest muzician. El mi-a aranjat o compoziție care se numește Involution; de fapt, am lucrat împreună la aranjament. Voi cânta și o compoziție a saxofonistului Woody Witt, de asemenea un muzician cu care eu colaborez; am colaborat cu el în turneele pe care le-am avut în America. Va fi un program foarte complex.


Despre acest album, ce ne puteți spune?

L-am promis de ceva vreme și... a fost foarte greu. Anul acesta, cum a fost pandemia, am decis să mai aștept să am și eu public. Am vrut să fac lansarea chiar cu acest concert, dar am luat decizia, împreună cu casa de discuri, să mai așteptăm un pic. Și, la toamnă, am o promisiune că voi face din nou un concert aici, la Sala Radio, și o să-l lansez atunci.

Interviu realizat de Petre Fugaciu