Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violonista Simina Croitoru

Publicat: miercuri, 3 Martie 2021 , ora 10.51

Sâmbătă, 6 martie, Camerata Regală va susține un concert pe scena Ateneului Român începând cu ora 19.00. Sub motto-ul "Din nou împreună", concertul se va desfășura cu public, în limita ocupării a 30% din locurile sălii mari a Ateneului.


Sâmbătă, 6 martie, veți fi solista concertului susținut de Camerata Regală la Ateneul Român. Care este relația dumneavoastră cu acest ansamblu?

În primul rând, mă leagă o prietenie nu doar cu ansamblul, ci și cu membrii lui evident, prietenie ce a pornit chiar de la începutul proiectului Camerata Regală. Și, ca în orice familie, ne cunoaștem demult cu bune, cu rele și-atunci și colaborăm frumos.


Veți interpreta Anotimpurile de Antonio Vivaldi. Cum abordează violonista Simina Croitoru această lucrare? Faptul că este foarte cunoscută aduce o doză de dificultate interpretării?

Nu știu dacă aduce o doză de dificultate neapărat. Sigur că așteptările publicului sunt întotdeauna mari la o lucrare pe care o cunosc foarte bine. Însă mie una îmi face plăcere să le cânt cu totul - toate cele patru anotimpuri - și cred că la începutul acesta de primăvară care precedă un moment de cumpănă, mai ales în viața artistică, cred că voi încerca să dau o doză de optimism în plus.


Concertul se desfășoară sunt motto-ul "Din nou împreună" și evidențiază reîntâlnirea cu publicul. Priviți cu bucurie această reîntâlnire?

În mod evident, cu foarte multă bucurie! Cred că nu doar publicul a așteptat cu sufletul la gură reîntâlnirea aceasta, ci și noi, ca interpreți, pentru că actul artistic chiar nu poate funcționa decât printr-o relație între noi și public. Feedback-ul acesta pe care noi îl primim în momentul în care interpretăm, în care trimitem un mesaj, este deosebit de important pentru noi ca interpreți. Fără el nu poate continua, nu știu, relaționarea în ceea ce privește muzica.


În încheiere, având în vedere perioada pe care o traversăm, vaccinarea pare a fi soluția revenirii la normalitate și la viața muzicală precedentă. Ce părere aveți, ați opta pentru vaccinare?

De regulă evit să discut despre lucruri pe care nu le stăpânesc și, cum nu sunt medic, subiectul vaccinării mă depășește. Însă, ce pot să vă spun este că eu chiar ieri m-am vaccinat. Deci da, am optat pentru asta.

Interviu realizat de Maria Isabela Nica