Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Răzvan Rădos

Publicat: vineri, 20 Decembrie 2019 , ora 13.49

Corul de Copii Radio susține un concert de Crăciun pe scena Sălii Radio. În program sunt anunțate lucrări dedicate sărbătorilor de iarnă, iar ansamblul vocal va urca pe scenă alături de Orchestra de Cameră Radio.

Fiind vorba despre un eveniment tradițional pentru ansamblul pe care îl conduceți, cum ați gândit această ediție?

Vreau să felicit ideea unui concert de Crăciun pentru copii. În fiecare an e o mare bucurie pentru Corul de Copii Radio să reprezinte instituția la acest nivel în fața celor mici și a părinților și a bunicilor lor. Deja este al doilea an consecutiv în care colaborăm cu dirijorul Constantin Grigore, cu Orchestra de Cameră Radio. Programul cuprinde piese de Crăciun, colinde care le sunt dragi celor mici - o să menționez doar Moș Crăciun și Jingle bells - dar și alte lucrări românești și chiar din zona internațională, parte dintre ele interpretate cu acompaniament de pian alături de doamna Magdalena Faur, pianista Corului de Copii Radio, iar parte dintre ele - împreună cu Orchestra de Cameră Radio.

Vom cânta colinde românești care sunt chiar prezente pe dc-ul Corului de Copii Radio apărut la Editura Casa Radio anul trecut și reeditat în acest an. Și am adăugat câteva lucrări interesante, picante din muzica britanică, câteva prelucrări minunate care aparțin unor compozitori ca John Ratter sau Benjamin Britten. Am ales lucrări ușoare ca Moș Crăciun sau Jingle bells sau alte lucrări simple și cunoscute pentru că, după cum știm cu toții, muzica nu mai e atât de pregnantă în societate acum, nici chiar în școli, copii au mare nevoie de astfel de prilejuri în care să poată să cânte, să învețe cântece și să-și exerseze talentele.


Interviu realizat de Petre Fugaciu