Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Irina Iordăchescu - solistă în Concertul Aniversar susținut de orchestra Camerata Regală

Publicat: joi, 12 Decembrie 2019 , ora 13.06

Sala Mare a Ateneului Român va găzdui sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 19.00, concertul ce va fi susținut de Camerata Regală și Corul Academic Radio, dirijate de Horia Andreescu. Detalii privind desfășurarea evenimentului, ce stă sub semnul celor zece de ani de activitate a Cameratei Regale, ne-a oferit soprana Irina Iordăchescu,

Am dori să ne vorbiți pe scurt despre ce înseamnă pentru dumneavoastră experiența evenimentelor desfășurate în acești 10 ani alături de Camerata Regală.

Noi suntem colaboratori și prieteni vechi. Am cântat de foarte multe ori alături de Camerata Regală, i-am însoțit cu tot sufletul și cu foarte multă emoție de fiecare dată. Nici în Simfonia a IX-a de Beethoven nu ne întâlnim pentru prima oară; am mai cântat-o în câteva rânduri împreună. Este întotdeauna o bucurie, o emoție extraordinară și, de fiecare dată, cred eu că împreună mai învățăm ceva, mai evoluăm, mai găsim nuanțe și taine nedescoperite. De asemenea, este pentru mine o onoare extraordinară să cânt cu această ocazie alături de ei și sub conducerea muzicală a maestrului Horia Andreescu.


În programul concertului susținut de Camerata Regală în 14 decembrie se regăsește cea de-a IX-a Simfonie din creația beethoveniană. Credeți că este o pură întâmplare alegerea acestei lucrări pentru a marca acest moment aniversar?

Nu este deloc o întâmplare. Este, cred eu, lucrarea cea mai potrivită pentru un astfel de moment de celebrare, de bucurie și acest lucru se va resimți cu siguranță în seara zilei de 14 decembrie, în sala Ateneului Român.


Pe scena Ateneului Român se vor afla, de asemenea, dirijorul Horia Andreescu, dar și soliștii Aura Twarowska, Mihai Urzicana și Iustinian Zetea. Cum descrieți colaborarea cu toți aceștia?

Este o distribuție minunată! Cu fiecare dintre ei am cântat în diferite rânduri. Iustinian Zetea este colegul meu de la Opera Națională București, iar Aura Twarowska nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, este o mezzosoprană minunată. La fel și tenorul Mihai Urzicana - un tenor cu mare potențial și care deja a făcut lucruri foarte frumoase. Sunt bucuroasă să mă regăsesc alături de ei și, așa cum s-a mai întâmplat până acum, să oferim publicului un mesaj plin de adevăr.

Interviu realizat de Ana Maria Cazacu