Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Cristina Comandașu, membră în Juriul ICMA

Publicat: vineri, 6 Decembrie 2019 , ora 13.23

Săptămâna aceasta, Președintele Juriului ICMA a anunțat că Radio România Muzical, reprezentat de Cristina Comandașu, va face parte, începând din 2020, din prestigiul juriu.

Cristina Comandașu, în această săptămână am aflat că Radio România Muzical va face parte din juriul International Classical Music Awards, cea mai importantă competiție din industria discografică europeană. Din partea Radio România Muzical, veți face parte din juriul acestei importante competiții. Cum apreciați însemnătatea acestui lucru pentru postul Radio România Muzical și, de ce nu, în viitor pentru industria discografică românească?

Ca să fiu sinceră, nici acum nu mi-am revenit prea bine din impresiile produse de această nominalizare Radio România Muzical și această invitație venită pe numele Radio România Muzical și Cristina Comandașu. Sigur, noi știm când făceam știrile despre Premiile ICMA, cât de importante erau, și acum să vedem Radio România Muzical și un român în juriu acolo pare ceva... pentru mine aproape incredibil. Eu nu pot să fiu decât recunoscătoare celor care au recomandat ca postul nostru de radio și pe mine să facem parte din acest juriu. De fapt, cred că acest lucru încununează munca noastră, a tuturor, de atâția ani, slujind valoarea și făcând lucruri de bună calitate. România trebuie reprezentată prin lucrurile de bună calitate care se întâmplă aici și cred cu tărie că Radio România Muzical este unul dintre aceste lucruri de bună calitate care există; un lucru care era confirmat la nivelul Uniunii Europene de Radio, iată-l încă o dată confirmat și prin invitația în acest juriu.


Câteva detalii... Prima participare va fi în 2020. În ce va consta, mai exact?

Prima invitație pe care am primit-o este pentru a participa la stabilirea finaliștilor pentru 2020. Sigur, eu nu voi avea un vot încă, pentru că nu am participat la ascultarea discurilor în 2019, dar în ianuarie 2020 va avea loc ședința de la Zagreb în urma căreia se vor stabili finaliștii pentru fiecare secțiune, apoi va urma în aprilie concertul laureaților, la Sevilla. Și mă aștept ca începând din zilele acestea chiar să înceapă să sosească discurile pe care casele de discuri le propun în competiție. Anul acesta au fost aproape 400 de discuri nominalizate. E o muncă foarte importantă pe care trebuie să o depunem. Vă dați seama, să ascultăm 400 de discuri într-un an, numai lucrul acesta și cât timp ocupă! Dar pentru mine, recunosc, discurile noi și această legătură cu actualitatea au fost întotdeauna foarte importante. De altfel, de 17 ani mă ocup de subiectul acesta, încă de când erau un tânăr redactor aici, la Radio România Muzical. Și, da, cred că este foarte important ca și aici, în România, să fim permanent legați la noutate și ceea se întâmplă la nivel european să se reflecte imediat și aici, la Radio România Muzical.


Interviu realizat de Monica Isăcescu