Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianista Mădălina Slav

Publicat: luni, 18 Noiembrie 2019 , ora 10.45

Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19.00, pianista Mădălina Slav pe scena Ateneului Român, într-un recital susținut alături de soțul ei, violonistul Alexander Scherbakov.

"Programul pe care l-am ales a fost cules de noi, pe parcursul vieții noastre împreună și astfel, repertoriul nostru, nu numai de sonate și de lucrări concertante, am ales și miniaturi, pentru diferite bisuri și astfel am ajuns la o culegere de miniaturi, pe care dorim să o prezentăm publicului român într-un singur recital, un fel de colecție de bisuri. Compozitorii pe care-i vom prezenta nu sunt numai cei foarte, foarte cunoscuți, compozitorii ruși, Rahmaninov, Glazunov, dar nu piese arhicunoscute, ci miniaturi mai puțin cântate, mai puțin cunoscute.


Ați mai concertat și la Ateneul din Tecuci și la Sibiu și veți concerta și în 23 noiembrie la București. Cum ați gândit acest evenimente?

A fost conceput ca un miniturneu, pentru a cuprinde cât mai multe orașe interesate de acest program. Bineînțeles că interesul a existat, însă și timpul nostru foarte limitat ne-a permis doar să concertăm în aceste orașe.


Ce alte proiecte urmează pentru dumneavoastră?

Următoarele proiecte ne poartă în Vest. Vom avea câteva festivaluri în Germania. La anul vom cânta într-o stagiune de concerte în Elveția, dar pentru anul acesta ne vom opri aici, pentru că anul viitor mai mult conotații componistice, pentru că m-am axat și pe o carieră componistică, ceea ce îmi va permite să explorez și această latură. De fapt, pe 23 noiembrie, o să prezentăm, de asemenea, în primă audiție o piesă semnată de mine, o miniatură scrisă, dedicată soțului meu pentru vioară și pian."


Interviu realizat de Petre Fugaciu