Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu George Natsis

Publicat: luni, 11 Noiembrie 2019 , ora 10.49

Miercuri, 13 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Act se va desfășura cel de-al doilea concert din cadrul Stagiunii de Jazz. Purtând titlul „Blackbird - Music of Beatles”, evenimentul îi va avea ca protagoniști pe bateristul Vlad Popescu, contrabasistul Adrian Mircea Flautistu, precum și pe pianistul și compozitorul George Natsis, pe care îl veți asculta în următorul interviu.

Pe 13 noiembrie, vă veți afla pe scena Teatrului Act, pentru cel de-al doilea concert al Stagiunii de Jazz, intitulat „Blackbird - Music of Beatles”. Cum intenționați să transformați hit-urile celebrei trupe britanice?

Piesele Beatles-ilor sunt greu de cântat. Ele par foarte facile, foarte naive, unele, dar, în momentul în care intri puțin în conținut, îți dai seama că nu sunt chiar atât de ușoare. Este un miracol cum aceste piese au rezistat și rezistă încă. Transformarea lor, de asemenea, nu a fost una facilă, pentru că totuși vorbim de jazz, pe de-o parte, pe de altă parte, vorbim de piese a căror personalitate nu ai cum s-o elimini. Ele trebuie să-și păstreze personalitatea. Publicul, cu siguranță, va veni să asculte Beatles, nu neapărat improvizații și trebuie să le oferim acest lucru. Acuma, cum m-am gândit să le transform și cum au fost ele transformate, eu cred că e mai bine să fie o surpriză pe care o veți auzi și dumneavoastră și spectatorii atunci. Eu cred că va fi un spectacol frumos și gustat.


Alături de bateristul Vlad Popescu și de contrabasistul Adrian Mircea Flautistu, alcătuiți trioul permanent al stagiunii. Cum s-a format acesta și ce evoluție a avut de-a lungul timpului?

A fost o idee pe care inițial a avut-o Vlad, împreună cu Cristi Soleanu. Nu mă gândeam atunci că acest proiect va rezista și iată că avem deja 10 ani de stagiune de jazz, iar după 10 ani, spectacolele noastre, în marea lor majoritate sunt sold-out.


După cum ați spus, asemenea altor concerte din stagiune, biletele pentru „Blackbird” s-au epuizat deja. Ce anume credeți că atrage publicul, într-un număr atât de mare?

Cred că este o atmosferă care le place și de ce spun asta, pentru că observ reacțiile lor în timp ce cântăm. Le place ce ascultă. Cred că este o chimie. Pe de-o parte, chimia dintre noi, cei de pe scenă și chimia dintre noi și public. Publicul este în general același. Este un public statornic. Am cunoscut oameni care au venit și ne-au spus că vin de la începutul acestei stagiuni. Au ratat foarte puține concerte, ceea ce este o mare bucurie pentru noi.


Ce evenimente urmează în cadrul Stagiunii de Jazz?

Urmează un eveniment în luna decembrie, care, cu siguranță, se va adresa, în primul rând, celor mici. Nu e vorba de colinde. Anunțul va fi făcut la timpul potrivit. Nu vreau să dezvălui care va fi titlul următorului proiect. Ceea ce pot să dezvălui și ceea ce deja se știe, pentru că a devenit o tradiție a Stagiunii de Jazz este că luna februarie este dedicată marelui pianist Michel Petrucciani.


Interviu realizat de Vlad Ghinea