Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Radu Valcu

Publicat: joi, 31 Octombrie 2019 , ora 10.49

Duminică, 3 noiembrie 2019, la Teatrelli din București va avea loc un concert pe care îl vor susține membrii ansamblului Radu Vâlcu Quartet, sub egida proiectului ConnectArts. Detalii ne-a oferit chitaristul Radu Vâlcu:

V-aș ruga, pentru început, să ne oferiți detalii despre ansamblu pe care l-ați fondat, Radu Vâlcu Quartet. Ce tip de repertoriu abordați și care este componența formației?

Suntem patru membri, pentru că se numește Radu Vâlcu Quartet, dar pe viitor o să-l mai extindem. La concertul de duminică avem pian, vioară, percuție și chitară clasică. Cât despre repertoriu, am început cu aranjamente după piese mai puțin cunoscute de chitară clasică și de percuție, dar acum avem piesele noastre, care se încadrează într-un fusion, în mai multe stiluri de fapt, de world music, clasic și jazz. Prima oară am colaborat cu Răzvan Florescu de la percuție. Cu el am început să colaborăm acum doi ani, cred, după care am avut o pauză, iar anul trecut, în mai, am început să punem bazele acestui proiect, după care am vorbit și cu Andrei Petrache, de la pian și cu Mihai Balabaș, de la vioară.


Ați avut deja în acest an o activitate concertistică bogată, iar duminică, așa cum ne-ați spus deja, veți susține un concert la Teatrelli, în București. La ce să se aștepte publicul. Cum va fi conceput programul serii?

Ne place foarte mult de Mathias Duplessy. Este un compozitor francez, pe care l-am descoperit acum câțiva ani. El a scris pentru chitară clasică, dar aranjamentul nostru este pentru ansamblu. Mai avem pe Emmanuel Sejourne, tot un compozitor francez. Pe lângă acești compozitori am venit cu niște piese noi, compuse recent. Avem deja șapte piese ale noastre, proprii și ușor, ușor vrem să mergem către direcția asta, să avem compozițiile noastre.


Interviu realizat de Larisa Clempuș