Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Începe Stagiunea Regală 2019-2020

Publicat: miercuri, 30 Octombrie 2019 , ora 13.27

Noua stagiune a Cameratei Regale va începe sâmbătă, 2 noiembrie, cu un concert susținut la Ateneul Român. Dirijorul Sergey Simakov și pianistul Nicolae Dumitru sunt invitații ansamblului, iar despre concert aflăm mai multe din interviul acordat de Radu Chișu, concertmaestrul Cameratei Regale.


Stagiunea Regală 2019-2020 începe cu un concert programat la sfârșitul acestei săptămâni. Până să vorbim despre cei doi invitați ai ansamblului, care este programul interpretat în 2 noiembrie pe scena Ateneului Român?

Programul este unul foarte bun pentru public, un program mai mult decât apreciat de publicul bucureștean - Concertul nr.2 de Rahmaninov pentru pian și orchestră și Simfonia a V-a de Ludwig van Beethoven.


Colaborați pentru acest concert cu șeful de orchestră Serghei Simakov și pianistul Nicolae Dumitru. Cum a început dialogul lor cu Camerata Regală?

Repetițiile decurg excelent. Ne așteptam să fie foarte bine. Pe Serghei Simakov l-am cunoscut cu trei ani în urmă, când a participat la concursul de dirijat Jeunesse International, unde a luat Premiul I, iar chimia a existat de la bun început. Mie personal mi-a plăcut foarte mult de el și ca dirijor și ca om și am discutat, bineînțeles, o posibilă colaborare pe viitor cu Camerata Regală. Iar cu Nicu Dumitru am mai colaborat în trecut, nu este pentru prima oară. Este un pianist cu care ne face plăcere să colaborăm de fiecare dată, un om foarte plăcut, un artist sensibil.


Radu Chișu, în 2019, Camerata Regală a împlinit un deceniu de activitate. Cum se va încheia acest an aniversar pentru ansamblu, după concertul din 2 noiembrie?

Bineînțeles că pregătim un concert aniversar, care va avea loc în data de 14 decembrie la Ateneul Român. Ne dorim să prezentăm publicului cu ocazia aniversării noastre Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, care este, din punctul meu de vedere, o lucrare specifică sărbătoriri. Chiar în unele țări se obișnuiește a se cânta de anul nou. Noi ne-am bucura să o cântăm și să sărbătorim împreună cu publicul care va fi prezent în seara de 14 decembrie cei zece ani de activitate ai Cameratei Regale.


Interviu realizat de Lucian Haralambie