Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Dirijoarea Simona Strungaru despre concertul 'Maria Tănase'

Publicat: marți, 29 Octombrie 2019 , ora 14.41

În data de 30 octombrie, Orchestra de Cameră Radio susține un concert sub titlul 'Maria Tănase. Simfonic-Jazz fusion'. Aflăm mai multe despre acest concept de la dirijoarea concertului, Simona Strungaru.


Simfonic Jazz fusion este un titlu pe care l-am dat deoarece, după ce prezentăm jazz separat și folclor separat - într-o variantă simfonică, pentru că am orchestrat piesele de folclor - avem câteva piese în care cele două lumi se îmbină, și-atunci, bineînțeles, este rearmonizată tema folclorică și este o abordare de fusion. Sunt foarte bucuroasă că lucrăm cu Orchestra de Cameră Radio, cu care am făcut în trecut mai multe proiecte foarte variate ca stil. Prin proiectele pe care le facem depășim granițele cu care cei mai mulți suntem obișnuiți și este foarte important să ai alături oameni care sunt dispuși să exploreze și alte zone.

În prima parte a concertului vor fi piese din repertoriul Ellei Fitzgerald, o altă mare voce a lumii, la fel cum Maria Tănase a fost vocea Românei. Dintre acestea avem 'Cheek to Cheek', 'Our love is here to stay', 'Foggy day', 'I got rhythm'... sunt multe titluri foarte frumoase. Iar în partea a doua, care este cea folclorică, avem 'Mărie și Mărioară', 'Bun îi vinul ghiurghiuliu'... mai multe piese dintre cele mai cunoscute și cele mai îndrăgite.

Irina Sârbu este o cântăreață care abordează aceste stiluri separat în activitatea ei obișnuită, deci este un artist care este obișnuit să cânte atât jazz, cât și folclor, un artist versatil. E o bucurie să lucrăm împreună. Noi suntem alături de Taraful Frații Căzănoi, niște muzicieni nemaipomeniți și, de asemenea, Bucharest Jazz Orchestra, care susține partea de jazz, formată din muzicieni foarte bine pregătiți și foarte ancorați în fenomenul jazzistic, orchestră care este condusă de Sebastian Burneci, membru al Big Band-ului Radio. El va fi și solistul uneia dintre piesele din program, 'Tears în her eyes'.

Declarație preluată de Petre Fugaciu