Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Nicolas Simion

Publicat: luni, 28 Octombrie 2019 , ora 14.16


Nicolas Simion, pentru cei interesați de muzica pe care o cultivi, spune-ne ce putem găsi pe acest nou album!

Este o compilație din mai multe CD-uri, din mai multe imprimări realizate între 1994 și 2012. Le-am pus într-o unitate pentru că se bazează pe piese foarte cunoscute - piese folclorice precum Hora Staccato, Ciocârlia, Am un leu și vreau să-l beau, Bordeiaș, bordei, bordei, Sanie cu zurgălăi ș.a.m.d. - nu pentru faptul că este la modă etho-jazzul, dar ideea am avut-o încă din anii '80. Au fost perioade diferite, cu formații diferite, cu muzicieni diferiți - și străini și români - și am vrut să-l scot anul trecul, la 100 de ani de la Marea Unire, însă n-am reușit și am zis totuși să-l realizez că merită cumva punctat momentul istoric.


Ce colaboratori ai pe acest disc?

Muzicieni cu care am colaborat în Austria; de exemplu, tatăl Patriciei Kopacinskaia, Viktor Kopacinski la țambal, câțiva americani, Luiza Zan, Sorin Romanescu, Mircea Tiberian; apoi, Tomasz Stanko, Fausto Becalossi, Zoltan Lantos la vioară și mulți alții. Sunt peste 20-25 de muzicieni.


Unde vom putea găsi acest disc?

Librăriile Cărturești și Humanitas distribuie acest CD, ca de altfel și celelalte CD-uri de la 7Dreams Records și pe site-ul 7Dreams.com.


Pentru cei care vor să te vadă și în direct, să simtă emoția concertului, care ar fi următorul reper? Când vei apărea pe o scenă muzicală românească?

Următorul concert va avea loc la Sf. Gheorghe, pe 7 noiembrie. Apoi, pe 9 noiembrie, cântăm la Baia Mare - este un festival de jazz de două zile. Și, dacă ne ajută Cel de sus, vom realiza un concert pe 15 noiembrie la Sala Radio, cu Orchestra Națională Radio.


Interviu realizat de Monica Isăcescu