Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Alexandra Dariescu

Publicat: marți, 1 Octombrie 2019 , ora 10.17

În cadrul festivalului Europalia, pianista Alexandra Dariescu va susține un recital alături de soprana Angela Gheorghiu, pe scena sălii Bozar din Bruxelles. 

Mă bucur din suflet, în primul rând, să concertez alături de marea soprană, Angela Gheorghiu, din nou. Acum un an jumătate, am concertat împreună la Opera din Viena și a fost o colaborare extraordinară, ne-am înțeles minunat, spectacolul a fost atât de îndrăgit de toată lumea și acum lansăm un CD împreună, la casa de discuri Decca, care va apărea exact pe 15 noiembrie, înaintea apariției noastre de la Bozar, din cadrul Festivalului Europalia. Programul conține foarte multe lucrări de diferite stiluri. Avem bineînțeles, multe lucrări de compozitori români, avem Ștefănescu și Brediceanu, bineînțeles și în același timp, programul este foarte versatil, avem foarte multe lucrări de Debussy, de Chopin, de Bellini, Donizetti. Este un program care va plăcea foarte mult publicului și bineînțeles nouă, de pe scenă. Va fi o colaborare foarte frumoasă cu Angela Gheorghiu și voi avea și lucrări solo, bineînțeles, lucrări de compozitori români, de Paul Constantinescu și Karl Fields, dar în același timp și lucrări de compozitoare, mai ales Lilly Boulanger și Clara Schumann, a cărei aniversare de 200 de ani de la naștere, o sărbătorim în acest an.


Să-mi spuneți vă rog, cum a început colaboarea cu Angela Gheorghiu?

Da, a început în martie, 2017. Primul recital pe care l-am susținut a fost la Opera din Viena și a fost o sărbătoare, efectiv. Nu pot găsi alte cuvinte. A fost extraordinar, am avut repetiții și la Londra, și la Viena și apoi am concertat acolo. Noi facem un turneu foarte mare anul acesta și mă bucur din suflet că festivalul Europalia este parte din acest turneu. Venim bineînțeles și la Barbicane, la Londra, apoi la Opera din Berlin, apoi mergem în America, avem un turneu de cinci concerte și China. Așa că ne bucurăm foarte mult că ne putem opri și la Bozar, la Bruxelles și de-abia așteptăm acest concert.


Interviu realizat de Petre Fugaciu