Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Festivalul 'George Enescu' 2019. Interviu cu contralta Sonia Prina

Publicat: miercuri, 18 Septembrie 2019 , ora 11.12

Sonia Prina, bine ne-am regăsit. După ce în data de 5 septembrie 2019 ați abordat rolul Silla din opera cu același titlu de Georg Freidrich Handel, în această seară ne oferiți un alt dar sonor care poartă semnătura aceluiași Georg Friedrich Handel - Aci, Galatea și Polifemo.

Silla este un rol frumos, pe care Handel l-a compus pentru vocea de castrat și care este foarte apropiată de tipul meu de voce. Partitura se desfășoară în registrul grav al vocii mele ceea ce mă încântă. În schimb, Galatea este cu totul altceva, este un rol în care trebuie să am o altă atitudine, o altă culoare.

Rolul Silla este cel al unui tip neplăcut, dictator și seducător, pe când rolul Galatea este cu totul altceva, cel al unei persoane îndrăgostite și credincioase, care nu cedează tentațiilor.

Sunt două roluri diferite, dar frumoase, din creația compozitorului Georg Friedrich Handel.


În această seară colaborați cu alți soliști împreună cu ansamblul LaBarocca dirijat de Ruben Jais. Ce părere aveți despre acești artiști?

Pe Ruben Jais îl știu de mult, din timpul studiilor când amândoi am urmat cursurile Conservatorului din Milano, eu la canto , el la dirijat. Încă de pe atunci s-a remarcat printr-un talent aparte, rafinament și sensibiltiate. Așa că după 20 de ani când s-a ivit ocazia să colaborăm am fost așa de fericită pentru că în sfârșit am găsit modalitatea de a face muzică împreună. Ruben Jais este extraodinar. Este o persoană fantastică dar și un muzician deosebit, un dirijor care știe să asculte tot timpul tot ceea ce are nevoie un cântăreț. Este întotdeauna bine pregătit și găsește întotdeauna modalitatea de a pune în valoare un cântâreț. Ruben Jais este într-adevăr uimitor în Bach și Handel. Este perfect și fantastic. În acest spectacol, voi mai colabora cu soprana Roberta Mameli - o artistă cu totul specială și cu basul Luigi De Donato - un muzician cu care de asemenea sunt bună prietenă. Sunt doi cântăreți extraordinari cu care fac echipă la București și sunt foarte fericită.


Deorece deja cunoașteți publicul din România, cum vă așteptați să vă primească?

Sunt sigură că publicul va iubi aceste lucrări de Georg Friedrich Handel, pentru că este un public cald și inimos. De asemenea, cu siguranță va iubi energia și puterea limbii italiane.


Interviu realizat de Octavia Galescu