Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Cristian Oroșanu

Publicat: miercuri, 14 August 2019 , ora 12.52

Joi, 15 august, ansamblul Kamerata Kronstadt urcă pe scena Ateneului român în cadrul Festivalului „Vară magică”. Dirijorul și fondatorul ansamblului, Cristian Oroșanu, ne oferă mai multe detalii despre concertul de la Ateneu și despre formația pe care o conduce:

Pentru început, vă rog să ne vorbiți despre Kamerata Kronstadt. Cum ați descrie evoluția ansamblului de la concertul de început, în 2014, și până acum?

Kamerata Kronstadt a evoluat foarte frumos. Mă bucur mult de acest proiect, de această inițiativă pe care am avut-o împreună cu colegii mei muzicieni de la Brașov. Am cântat atât pentru publicul brașovean, cât și pentru diverse festivaluri care ne-au invitat, în țară. Am dezvoltat un repertoriu bazându-ne pe clasic mai mult la început, iar după un an-doi am început să abordăm și proiecte crossover, care prind foarte mult la public. Și, iată-ne, săptămâna asta venind din nou la București, într-un alt festival foarte cunoscut - Vară magică. Ne bucurăm foarte mult și ne pregătim intens la repetiții. Cu mare atenție am lucrat din punct de vedere tehnic și expresiv mai ales cele patru Anotimpuri de Piazzolla, care sunt mai puțin cântate și mai mai dificile din punct de vedere tehnic. Este un repertoriu foarte îndrăgit, pentru un public mai larg. Am ajuns la această formulă împreună cu domnul Ioniță, directorul festivalului, care și-a dorit programe atractive. Este foarte îmbucurător să vedem că o orchestră de la Brașov atrage atâta public în București.


Ce alte proiecte urmează pentru dumneavoastră?

Urmează să realizăm un CD - primul nostru CD - cu un proiect pe care l-am inițiat la Brașov cu orchestra Kamerata Kronstadt bineînțeles. Proiectul se cheamă Tănase fits Piaf; Alexandra Fits este cea care cântă repertoriul Mariei Tănase și cel al lui Edith Piaf. E un proiect pe care, după ce l-am inițiat la Brașov, l-am plimbat în toată țara, la multe filarmonici. Lucrurile astea se realizează în acest moment și, probabil, produsul final va fi gata în jurul lunii noiembrie.


Interviu realizat de Petre Fugaciu