Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Teodora Gheorghiu

Publicat: marți, 13 August 2019 , ora 12.11

Soprana Teodora Gheorgiu urcă pe scena Ateneului român alături de pianista Diana Ionescu în cadrul unui recital cameral. Mai jos aflăm detalii despre programul serii:


Mi-am dorit de foarte mult timp să prezint într-un program liedurile de Schumann; nu neapărat pentru că sunt mai puțin cântate, dar a fost întotdeauna dorința mea foarte mare să pun cele două cicluri împreună într-un program. A venit această idee și datorită faptului că o am ca parteneră de scenă pe Diana Ionescu, care este pentru mine partenera ideală pentru această muzică. Împreună cu Diana Ionescu m-am gândit, amândouă având o mare dragoste pentru Schumann, că este foarte potrivit să avem în acest program cele două cicluri „Dragoste și viață de femeie” și „Liederkreis”, iar apoi, în a doua parte, vom prezenta un program un pic mai lejer, de arii de operă. Sunt ariile pe care eu le iubesc foarte mult, cum ar fi „Addio del passato” din Traviata sau Mascagni - „Son pochi fiori”. Sunt arii foarte delicate. Eu consider că mă reprezintă foarte mult.


Cum a început colaborarea cu Diana Ionescu?

Noi ne știm de peste 15 ani. Am avut multe recitaluri împreună, multe concerte și ne leagă o prietenie foarte profundă. A fost unul din motivele pentru care m-am bucurat foarte mult de această nouă colaborare. Ne-am cunoscut în Belgia; acolo am cântat pentru prima oară împreună.


Ce alte proiecte urmează pentru dumneavoastră?

Voi debuta în toamnă în Requiemul de Verdi în Paris și în Metz, la Domul invalizilor. Apoi, la începutul anului viitor, voi pleca din nou în Japonia la Osaka pentru o serie de concerte.


Interviu realizat de Petre Fugaciu