Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Pedro Carneiro

Publicat: miercuri, 24 Iulie 2019 , ora 12.33

Orchestra de Tineret a Portugaliei concertează pe scena Ateneului Român, în cadrul festivalului Vară Magică. Despre eveniment aflăm mai multe de la dirijorul serii, Pedro Carneiro. 

Este a doua oară când venim în România, la invitația lui Marin Cazacu de la Orchestra Română de Tineret. Domnul Cazacu a susținut foarte mult Orchestra Portugheză de Tineret, iar noi suntem foarte bucuroși să revenim. Astfel ne-am gândit să omagiem publicul român, interpretând această superbă lucrare - Preludiu la unison de George Enescu; e felul nostru de a mulțumi publicului român pentru găzduire.

Apoi vom cânta alături de Antonio Rosado, un minunat pianist portughez. Întotdeauna încercăm să cântăm fie alături de soliști tineri, pentru a promova tinerii portughezi și a le da oportunitatea de a cânta cu o orchestră, fie să cântăm cu muzicieni experimentați, care să-și împartă pasiunea și virtuozitatea cu noi. Suntem fericiți să fim colegi de scenă cu Antonio Rosado, interpretând Concertul nr. 5, „Imperialul” de Ludwig van Beethoven. 

Vom încheia cu magnifica Simfonie a VII-a de Ludwig van Beethoven, pe care o vom prezenta, de asemenea, și la Berlin, în cadrul Festivalului Young Euroclassic, după concertul de la București. Știu, de asemenea, că Orchestra Română de Tineret a susținut un concert la Berlin, în cadrul aceluiași festival, iar noi suntem fericiți să fim parte din această nouă mișcare de orchestre de tineret, ce are loc acum în Europa centrală.

Interviu realizat de Petre Fugaciu