Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Daniela Doroșincă despre festivalul-concurs Gavriil Musicescu

Publicat: vineri, 28 Iunie 2019 , ora 14.31

Daniela Doroșincă, directorul festivalului, despre ediția 2019 a festivalului care debutează pe 1 iulie.

"Ne bucurăm că am reușit și anul acesta o nouă ediție a Festivalului-concurs coral internațional pentru tineret "Gavriil Musicescu". Ediția a VII-a e o ediție care se anunță bogată în evenimente pentru că, începând de pe 1 iulie, formațiile corale înscrise la secțiunile de concurs - Secțiunea de muzică sacră, Secțiunea pentru coruri de copii și Secțiunea pentru coruri de tineret - vor evolua atât în concerte corale extraordinare, care vor avea loc în fiecare seară de festival, pe 1, 2, 3, 4 și 5 iulie. Bineînțeles, conține și un concurs dedicat corurilor care aduce la Iași în fiecare an formații corale extrem de valoroase, în special din zona Republicii Moldova, Ucrainei... anul acesta și din Republica Macedonia. Invitații speciali pe care-i avem anul acesta sunt Corala ortodoxă bărbătească "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului din Constanța și, mai ales, binecunoscutul cor de cameră "Preludiu" dirijat de maestrul Voicu Enăchescu.

Toate evenimentele care sunt incluse în cadrul Festivalului-concurs coral internațional pentru tineret "Gavriil Musicescu" sunt dedicate iubitorilor muzicii corale, dedicate publicului ieșean și nu numai. Sunt evenimente care sperăm noi să bucure inima și sufletul ascultătorilor.

Și anul acesta avem membri ai juriului care sunt maeștri ai artei corale. Amintesc aici pe președintele comisiei, domnul prof.univ.dr. Nicolae Gâscă de la Universitatea Națională de Muzică "George Enescu" din Iași; de asemenea, prezența domnului conf.univ.dr. Ioan Golcea de la Universitatea Națională de Muzică din București; de asemenea, un invitat permanent este domnul Andrea Angelini din Italia - observator al Federației Internaționale a Muzicii Corale și domnul prof.univ.dr. Mstislav Iorcenko de la Academia de Muzică din Kiev. Pe lângă aceste personalități, o avem invitată și pe doamna Anna Ungureanu - dirijor al Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" și, bineînțeles, iubitori ai muzicii de aici, de la instituția Consiliului județean din Iași, domnul director Adrian Ardeleanu și un prieten al nostru drag, din Spania, domnul dirijor Erich Henesca."

Declarație preluată de Larisa Clempuș