Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Concursul Național de Pian 'Musica Mundi' - interviu cu Claudia Atănăsoae

Publicat: vineri, 7 Iunie 2019 , ora 12.05

În acest sfârșit de săptămână, la Casa Pianelor Boem & Bol va avea loc cea de-a V-a ediție a Concursului Național de Pian "Musica Mundi", organizat de Școala de Muzică Boem Club. Competiția se adresează elevilor și profesorilor din sistemul preuniversitar, cu secțiunile "Pian amator", "Pian complementar", "Pian principal" și "Pian la patru mâini". Detalii ne-a oferit Claudia Atănăsoae, director Boem Club, în următorul interviu.


Se va desfășura în acest sfârșit de săptămână Concursul Național de Pian "Musica Mundi" care, iată, vedem că a ajuns la a V-a ediție. Care este, pe scurt, povestea acestui concurs și parcursul lui în cele 5 ediții?

Am inițiat acest concurs în anul 2014. A fost, înițial, un concurs destinat tuturor instrumentelor. Pe perioada acestor ani, din 2014 până în 2019, iată, am ajuns la a V-a ediție. În acest an, el este concurs național de pian.


Aveți mai multe categorii anul acesta.

Ne-am diversificat, într-adevăr. Am segmentat mai bine secțiunile. Avem categoria Pian principal, la care se încadrează copiii din școlile și liceele de muzică. Avem categoria Pian amatori, unde pot participa toți copiii care învață pianul în sistem privat. Avem categoria Pian complementar, unde se încadrează copiii din liceele de muzică, ce fac pianul ca al doilea instrument și sunt la un alt instrument principal. Și categoria Pian la patru mâini.


Cum arată numărul înscrișilor de anul acesta?

Avem în acest moment cam 110 înscriși, copii din toată țara - București, Galați, Focșani, Cluj, Slatina, Ilfov, Brăila, Brașov, Pitești, Constanța, Satu Mare, Craiova și chiar și din Republica Moldova. Ne bucurăm că avem o reprezentativitate națională, nu concentrată doar în jurul Bucureștiului și, pe măsură ce organizăm acest concurs, se înscriu tot mai mulți participanți din zone diferite ale țării - atât amatori, cât și cei din liceele de muzică. În juriul concursului în acest an va fi pianistul Răzvan Dragnea, pianistul Alexandru Burcă și președintele Gold Piano, cel mai mare showroom de piane din Europa.

Concursul în acest an se va ține la sediul Școlii de muzică Boem Club din Dorobanți. El va avea loc pe 8 și 9 iunie, sâmbătă și duminică. este o singură etapă a concursului atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști, mai ales datorită faptului că participanții vin din toată țara și ar fi fost mai dificil pentru ei să organizăm etape diferite, să stea mai mult în București ș.a.m.d. Drept pentru care am încercat să concentrăm totul în doar două zile intense de concurs. Cel mai probabil, vom transmite live și pe facebook concursul, astfel încât prietenii, colegii și familiile participanților din țară să-i poată vedea în direct, cântând în concursul "Musica Mundi".


Să încheiem cu premiile concursului. Știm că premiul cel mare va fi unul chiar substanțial.

Marele premiu al concursului va consta într-o pianină acustică marca Perzina în valoare de 4500 de euro. Dorim succes tuturor participanților la acest concurs, în vederea câștigării trofeului concursului. Ceilalți participanți premianți vor fi, de asemenea, și ei premiați cu diferite premii, diplome, trofee, cărți, cd-uri, dulciuri din partea partenerilor acestui concurs, care ne-au susținut în acest an ca de fiecare dată și cărora le mulțumim foarte mult atât partenerilor media, cât și celorlalți parteneri care s-au implicat în concursul nostru.


Interviu realizat de Ana Diaconu