Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Mihaela Tomescu, președinte al Fundației 'Remember Enescu'

Publicat: vineri, 24 Mai 2019 , ora 12.44

Fundația Culturală „Remember Enescu” organizează o nouă serie de recitaluri susținute de tineri muzicieni, de această dată la Iași. Evenimentele sunt coordonate de Mihaela Tomescu, președinte al fundației culturale.

În intervalul 16-18 iunie, la Iași, are loc o nouă ediție a Turneului "Pe urmele lui Enescu". Care este structura acestei ediții a turneului?

Ne aflăm din nou în zona Iași pentru proiectul acesta foarte frumos, poate cel mai frumos al fundației noastre - Pe urmele lui Enescu. Redescoperim prezențele maestrului Enescu în spații convenționale și neconvenționale, pe acolo pe unde maestrul a trecut, a cântat, a întâlnit prieteni, colaboratori și unde mai există încă vibrația prezenței maestrului. Iată că structura de anul acesta propune patru recitaluri în perioada 15-17 iunie, recitaluri care vor fi susținute de membri și invitați ai Fundației culturale "Remember Enescu", interpreți din București, Bacău, Ploiești și Iași. Ei sunt elevi și studenți. Vom avea, deci, patru recitaluri propuse la Muzeul Unirii, la Castelul Miclăușeni - acolo unde maestrul a mers și a cântat răniților îngrijiți acolo în timpul războiului... iată și un recital de caritate, la Căminul de bătrâni "Sf. Iosif" din Iași, mergând și aici pe urmele maestrului care a dat atâtea și atâtea recitaluri de caritate. Toți tinerii ar trebui să gândească această latură umană și artistică a maestrului și să ia exemplu. Ultimul recital este la Universitatea Națională de Arte "George Enescu" din Iași.

Pentru cei care au timp și plăcere să urmărească recitalurile noastre dedicate maestrului George Enescu, dar și tinerilor interpreți sunt de reținut următoarele date și ore: sâmbătă, 15 iunie - recitalul la Muzeul Unirii, ora 12.00; duminică, 16 iunie - recital la Castelul Miclăușeni, ora 18.00. Luni vom avea două recitaluri. Mai întâi la ora 10.30 - recital la Căminul de bătrâni "Sf. Iosif" și apoi, la ora 19.00, cel de-al patrulea recital, la Universitatea Națională de Arte "George Enescu", Casa Balș - cum se mai numește.

Așteptăm pe cei care au plăcere și dorință să urmărească tineri interpreți, unii dintre ei în mod sigur viitori artiști de renume ai țării.


Interviu realizat de Petre Fugaciu