Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Dan Popescu, președintele Rotary Club Pipera

Publicat: luni, 1 Aprilie 2019 , ora 13.00


În data de 15 aprilie, în cadrul proiectului Moștenitorii României Muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera vor concerta, pe scena Sălii Radio, violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Naoko Sonoda.

Care a fost argumentul inițial pentru proiectul "Moștenitorii României muzicale"?

Propunerea Radio România Muzical pentru acest proiect, "Moștenitorii României Muzicale", a venit în linie cu obiectivele noastre, ale Clubului Rotary Pipera, de a susține cultura în mod particular și educația ca o axă de inspirație pentru tinerele generații. Consider că inițiativa Radio România Muzical de a atrage publicul către această lume a muzicii culte este o inițiativă lăudabilă la care noi ne-am raliat imediat și de aceea acest parteneriat a luat naștere prin identificarea ambelor părți pe direcția de dezvoltare a popularizării și a recunoașterii talentelor tinerilor interpreți de mare valoare, ai noștri, ai României, a recunoașterii lor aici, în România.


Cum a fost organizată această ediție?

Propunerea venită din partea Radio România Muzical de a-l invita pe domnul Andrei Ioniță, acest celebru deja tânăr interpret român, a fost o propunere extraordinară pentru a debuta ciclul de recitaluri "Moștenitorii României Muzicale" din 2019. Andrei Ioniță este, după cum se știe, singurul român care a câștigat Premiul I de la Concursul Ceaikovski de la Moscova, în anul 2015. Este un tânăr care deja e recunoscut la nivel mondial și care merită să fie ascultat în România.


Care sunt planurile de viitor?

Radio România Muzical și Rotary Club Pipera doresc să realizeze o serie de concerte atât în 2019, dar și pe mai departe. Noi, împreună, dorim să aducem acești tineri minunați și să ne bucurăm de ei la București. Pentru acest an, 2019, am creat deja o serie de patru recitaluri din care cel din 15 aprilie cu Andrei Ioniță este primul. Următorul recital este programat pentru 6 iunie, având-o ca protagonistă pe pianista Axia Marinescu. Următorul recital programat pentru acest an este în data de 12 octombrie, unde vom avea plăcerea s-o ascultăm pe violonista Ioana Cristina Goicea. Iar ultimul pentru anul 2019 va fi în 14 noiembrie, unde vom avea plăcerea să o ascultăm pe pianista Sînziana Mircea, urmând ca în 2020 și mai departe să construim asupra experienței pe care o dobândim în acest proiect și pe care sperăm să-l avem ca impact asupra publicului din București.


Interviu realizat de Petre Fugaciu