Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu Cristina Sebastian - Concursul Național 'Victor Giuleanu'

Publicat: vineri, 15 Februarie 2019 , ora 12.52


Doamnă Cristina Sebastian, vă pregătiți de o ediție aniversară a Concursului "Victor Giuleanu". Spuneți-ne dacă vor exista elemente noi în această ediție ce va avea loc în perioada 18-24 martie?

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la prima ediție a Concursului Național "Victor Giuleanu". Alături de secțiunile deja consacrate - pian, vioară, canto, teoria muzicii - încă de anul trecut s-a alăturat secția de pian complementar și suflători-percuție, iar din acest an - corzile grave și o secțiune specială de eseu și critică muzicală.


Încă se mai pot face înscrieri pentru concurs?

Sigur că da. Se mai pot face încă înscrieri. Îi așteptăm pe cei care doresc să participe cu mult drag alături de noi.


Vorbeați de secțiunea pian, de cea de pian complementar. Știu că de curând Colegiul Național "George Enescu" s-a îmbogățit cu un nou pian de concert. 

Este un pian Steinway Spirio. A fost achiziționat prin bunăvoința Primăriei Sectorului 1, a domnului primar Daniel Tudorache, care ne-a făcut acest minunat cadou în luna decembrie. Este un pian de care elevii noștri și nu numai vor beneficia și se vor bucura de el. Este un pian deosebit, ca de altfel toate pianele Steinway. Noi mai avem un pian de concert Steinway, dar acesta va avea inaugurarea undeva în luna martie.


Mai există necesități la acest nivel, al instrumentelor? Aveți dotări potrivite în toate sălile de instrument sau încă mai există probleme?

Sigur. Probleme mari nu mai sunt; ele au fost rezolvate. Avem și pianine Boston în sălile de studiu, instrumente de percuție au fost achiziționate... din punctul de vedere al instrumentelor stăm foarte bine. Cu spațiile... acolo mai avem o problemă, dar sperăm să rezolvăm tot cu ajutorul domnului primar, care ne-a promis că ne va fi alături și așa și este.

Interviu realizat de Monica Isăcescu